«Μια ανάσα» από το T-14 Armata η Ινδία: Εστειλε τον Α/ΓΕΣ να επιθεωρήσει το ρωσικό άρμα μάχης

Στη Ρωσία βρίσκεται ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ινδίας με σκοπό, μεταξύ άλλων, να δει από κοντά το υπερσύγχρονο ρωσικό άρμα μάχης T-14 Armata, το οποίο πολλοί θεωρούν την επικρατέστερη επιλογή ως το νέο άρμα μάχης της Ινδίας.

Η Ινδία σκοπεύει να προμηθεύσει 1770 νέα άρματα μάχης για να αντικαταστήσει τα άρματα μάχης T-72 που έχει σήμερα στο οπλοστάσιο της. Η αγορά των T-14 Armata της Ρωσίας πιθανότατα θα στοιχίσει στην Ινδία περισσότερα από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού της Ινδίας Στρατηγός Μπίπιν Ράβατ βρίσκεται στη Ρωσία για μια προγραμματισμένη επταήμερη επίσκεψή του από την Δευτέρα.

Σκοπός της συνάντησης είναι η προώθηση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την σύνοδο κορυφής μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του Πρωθυπουργού Μόντι στο Νέο Δελχί στις 5 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται να υπογραφούν αμυντικές συμφωνίες αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ινδική στρατιωτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Στρατηγό Ραβάτ θα συναντηθεί με την ηγεσία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα επισκεφθεί βασικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς και ιδρύματα των Ρωσικών ΕΔ.

Τα ρωσικά άρματα μάχης T-14 Armata FRCV θα αποτελέσουν ένα σημαντικό κομμάτι των συζητήσεων.

Η διαδικασία προμήθειας των νέων αρμάτων μάχης του Στρατού Ξηράς της Ινδίας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017. Τα άρματα μάχης που εξετάζει η Ινδία είναι τα ρωσικά T-14 Armata, τα ουκρανικά Oplot και τα νοτιοκορατικά K2 Black Panther.

Πηγή Sputnik

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu