• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μεξικό: Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Αλφόνσο Ντουράσο παραδέχεται πως…όταν ήταν νεότερος είχε περάσει παράνομα τα σύνορα με τις ΗΠΑ!!!

Μεξικό: Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Αλφόνσο Ντουράσο παραδέχεται πως…όταν ήταν νεότερος είχε περάσει παράνομα τα σύνορα με τις ΗΠΑ!!!

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας και Προστασίας των Πολιτών του Μεξικού, ο Αλφόνσο Ντουράσο, παραδέχθηκε πως όταν ήταν αρκετά χρόνια νεότερος, είχε περάσει παράνομα τα σύνορα με τις ΗΠΑ προκειμένου να βρει δουλειά.


«Έπλενα αυτοκίνητα και πιάτα, το είχα ανάγκη», εξήγησε ο Ντουράσο κατά τη διάρκεια συνάντησής του με επιχειρηματίες, ανέφερε η εφημερίδα La Jornada σε ρεπορτάζ της που δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα [1].

Η παραδοχή αυτή του Ντουράσο καταγράφεται την ώρα που η ένταση κλιμακώνεται για ακόμη μια φορά ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο γειτονικών κρατών εξαιτίας της παράτυπης μετανάστευσης.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να κλείσει τα σύνορα την περασμένη εβδομάδα, διακόπτοντας το διμερές εμπόριο, εάν οι μεξικανικές αρχές δεν εμποδίσουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από χώρες της κεντρικής Αμερικής να φθάνουν στα σύνορα των ΗΠΑ.

Τον Φεβρουάριο αναχαιτίστηκαν στα σύνορα 76.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά, ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων 12 ετών.

(φώτο: Pexels)