Η Μάρθα Λάουρα Μεντόσα, δήμαρχος κοινότητας στην πολιτεία Μιτσοακάν, δολοφονήθηκε δυο ημέρες μετά τη Λίλια Γκαρσία — την τελευταία εκτέλεσε ομάδα πέντε ενόπλων που εισέβαλε στο γραφείο της στο δημαρχείο κοινότητας στην πολιτεία Οαχάκα.
«Έλαβα επιβεβαίωση ότι μόλις δολοφόνησαν την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου (σ.σ. τη δήμαρχο) της Τεπαλκατεπέκ», η οποία «υπέστη απευθείας επίθεση καθώς έβγαιναν με τον σύζυγό της από το σπίτι τους», ανέφερε μέσω X ο προκάτοχός της Γκιγιέρμο Βαλένσια, που ανήκει στο αντιπολιτευόμενο κόμμα PRI.
Ο σύζυγος της δημάρχου είναι επίσης νεκρός, ανέφεραν δυο δημοσιογράφοι στην περιοχή.
Η Μάρθα Λάουρα Μεντόσα ήταν μέλος του κυβερνώντος κόμματος MORENA. Στον λογαριασμό της στο X δήλωνε «κοινωνική αγωνίστρια, μητέρα, σύζυγος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Τεπαλκατεπέκ».
Η Μιτσοακάν, με έκταση 22.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι η πολιτεία με τη μεγαλύτερη παραγωγή αβοκάντο στο Μεξικό, τη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή του καρπού του ομώνυμου δέντρου στον κόσμο.
En 17 segundos fue asesinada la alcaldesa morenista de #Tepalcatepec, #Michoacán, Martha Laura Mendoza. Fue baleada frente a su casa por un sujeto que viajaba en un coche gris. Cámaras de seguridad captaron el momento de la agresión: pic.twitter.com/ob4MY5etF5
— Nacho Lozano (@nacholozano) June 18, 2025
💢Reportan asesinato de la presidenta de Tepalcatepec, Michoacán Martha Laura Mendoza pic.twitter.com/05XCYkrhtb
— MiMoreliaVideos (@MiMoreliaVideos) June 17, 2025
Το καρτέλ Nueva Familia Michoacana («νέα οικογένεια της Μιτσοακάν») είναι μια από τις οκτώ εγκληματικές οργανώσεις της Λατινικής Αμερικής που εγγράφτηκαν από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στη μαύρη λίστα των ξένων «τρομοκρατικών» οργανώσεων τον Φεβρουάριο.
Αφού δολοφονήθηκε την Κυριακή η Λίλια Γκαρσία, η δήμαρχος της Σαν Ματέο Πίνιας, η εισαγγελία εξετάζει «πέντε πιθανά κίνητρα», ανέφεραν προχθές Δευτέρα οι αρχές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Εξήγησαν πως εξετάζονται καταγγελίες για υπεξαίρεση 120.000 πέσος (κάπου 6.000 αμερικανικών δολαρίων) από το ταμείο της κοινότητας, πλαστογράφηση της υπογραφής της δημάρχου και «τη διέλευση ξυλείας από την περιοχή».
Δεκάδες αιρετοί ή τοπικοί δημόσιοι λειτουργοί έχουν δολοφονηθεί σε επιθέσεις ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κρεμλίνο: Δεν έχουμε καμία σχέση με τις πτήσεις drones πάνω από ευρωπαϊκό αεροδρόμιο
- Δήμας: Παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεταμόρφωσης
- Διεθνής περίγελος! «Καψόνι» του Τραμπ στον Μακρόν: Τον σταμάτησε η αστυνομία, video
- Άσκηση “Παρμενίων – 2025”: Την 1η Οκτωβρίου θα ηχήσουν σειρήνες και καμπάνες εκκλησιών
- Τραγωδία σε χωριό των Χανίων: 78χρονη βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά στο σπίτι της
- Κροατία: Μαζική θανάτωση 12.000 χοίρων εξαιτίας της αφρικανικής πανώλης
- Οδηγός στη Συγγρού εντοπίστηκε να τρέχει με 187 χλμ/ώρα
- Ρωσία-Σερβία: Συμφωνία εισαγωγής αερίου
- Π. Παπανικόλας: Οι αυτοκινητόδρομοι παραμένουν αναγκαία υποδομή για τη χώρα
- Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λεφτόδεντρο – Θα χρεοκοπήσουμε αν αυξήσουμε μισθούς χωρίς αντίκρισμα παραγωγικότητας
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΟΡΜΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΥΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
