• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μέτρα «Εθνικής Δεξιάς»: Το σχέδιο Όρμπαν που θα σας αφήσει άφωνους!

Μέτρα «Εθνικής Δεξιάς»: Το σχέδιο Όρμπαν που θα σας αφήσει άφωνους!

Ό Όρμπαν θέλει να σβήσει τη Νέα Τάξη και την ιδεολογία της από τη χώρα του.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Αφού πέταξε έξω τον Τζόρτζ Σόρρος και το ίδρυμά του και μετά τις συνεχόμενες αντιρρήσεις του στο μεταναστευτικό, τώρα θεσπίζει τα θεμέλια μιας εθνικοδεξιάς πολιτικής.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, τα παντρεμένα ζευγάρια που έχουν τρία παιδιά θα δικαιούνται να λάβουν 30.600 ευρώ από την ουγγρική κυβέρνηση.

Πως δουλεύει: Η κυβέρνηση δίνει σε κάθε νιόπαντρο ζευγάρι, 30.600 ευρώ, τα οποία καλείται και να επιστρέψει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα το αναφέρουμε παρακάτω.

Ωστόσο, αν το ζευγάρι αποκτήσει τουλάχιστον τρία παιδιά, τότε δεν χρωστάει τίποτε και φυσικά έχει πολλά ακόμη προνόμια αλλά και διευκολύνσεις μέσα στην κοινωνική ζωή της χώρας.

Αυτό, γίνεται διότι όπως έχει δηλώσει ο Όρμπαν, «δεν θέλω αριθμούς, θέλω νέους Ούγγρους!». Έτσι έχει πάρει μέτρα που οδηγούν στην επίλυση του δημογραφικού, με τρόπο που θα κρατήσει τη χώρα χριστιανική και παραδοσιακή.

Μόνο μέσα σε αυτό το μήνα, περίπου 2.400 ουγγρικές οικογένειες έχουν ήδη εγγραφεί και έχουν υποβάλει αίτηση για το «δάνειο» που καταβάλλεται σε μηνιαίες δόσεις.

Σε περίπτωση που το ζευγάρι αποκτήσει ένα παιδί μέσα σε πέντε χρόνια, τότε οι προγραμματισμένες αποπληρωμές του δανείου αναστέλλονται για μια περίοδο τριών ετών, ενώ εάν καταφέρει και αποκτήσει τρία τουλάχιστον παιδιά, τότε η αποπληρωμή του δανείου αναστέλλεται εφ΄όρου ζωής.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες προϋποθέσεις για να μπορεί ένα έγγαμο ζευγάρι να πάρει μέρος στο εν λόγω πρόγραμμα. Είτε ο άνδρας, είτε η γυναίκα, θα πρέπει πρέπει να έχει καταβάλει φόρο εισοδήματος τουλάχιστον 180 ημερών συνολικά στο κράτος. Η γυναίκα πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 40 ετών και ο γάμος πρέπει να είναι ο πρώτος για τουλάχιστον έναν εκ των δύο.

Για να δοθεί μεγαλύτερο…κίνητρο, ορίστηκε πως τα ζευγάρια που δεν αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί μέσα σε πέντε χρόνια, καθώς και όσοι πάρουν διαζύγιο εντός της ίδιας χρονικής περιόδου, θα πρέπει να αποπληρώσουν το πλήρες δάνειο μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες. Στην πρώτη περίπτωση, σε τέσσερις μήνες από τα 5 χρόνια γάμου, ενώ στη δεύτερη, από τη στιγμή του διαζυγίου.

Αυτό το πρόσφατα ανακοινωθέν πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου οικογενειακού προϋπολογισμού ο οποίος παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στο έτος από την κυβέρνηση του Όρμπαν και όπως προείπαμε έχει σχεδιαστεί για να επιλύσει το δημογραφικό πρόβλημα, χωρίς τη «βοήθεια» του μεταναστευτικού.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Η Δυτική Ευρώπη επιδιώκει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του δημογραφικού με απλές λύσεις που προσφέρουν μόνο βραχυπρόθεσμη επιτυχία αλλά μακροπρόθεσμα έχουν καταστροφικές συνέπειες».

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Η Ουγγαρία σκέφτεται μακροπρόθεσμα και επιλέγει το δύσκολο μονοπάτι, ώστε η Ευρώπη να μπορεί να γίνει μια οικονομικά ισχυρή, ανανεωμένη ήπειρος.

Οι πιθανές επιλογές είναι δυο ανέφερε κλείνοντας: Είτε ενθαρρύνουμε τις γεννήσεις τοποθετώντας τα συμφέροντα των οικογενειών μας στο επίκεντρο της πολιτικής μας, είτε επιλέγουμε τους μετανάστες».

Τα σχόλια δικά σας!

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •