Μετά τα €494 ο Ερντογάν τάζει ενοίκιο στους σεισμόπληκτους για ένα χρόνο: “Κάποιοι λεηλατούν σπίτια και καταστήματα”

Η ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στους φονικούς σεισμούς δεν είναι τόσο γρήγορη όσο ήθελε η κυβέρνηση, παραδέχτηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από τον σεισμό έχει ανέλθει στους 18.991.

Παράλληλα, ανέφερε πως οι διασωθέντες είναι 75.523, ενώ 75.780 έχουν υποχρεωθεί να μετατοπιστούν σε άλλες περιφέρειες από αυτές που ζούσαν μέχρι πρότινος.

Μιλώντας από την επαρχία Αντιγιαμάν, μία από τις πληγείσες περιοχές από τους καταστροφικούς σεισμούς στην νοτιοανατολική Τουρκία, ο Ερντογάν ανέφερε ότι κάποιοι άνθρωποι λεηλατούν καταστήματα και επιτίθενται σε επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην επαρχία θα επιτρέψει στο κράτος να επιβάλει τα αναγκαία τιμωρητικά μέτρα.

«Αντιμετωπίζουμε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία μας. Μέχρι στιγμής, 10 επαρχίες έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι μέσα σε ένα χρόνο θα ξαναχτίσουμε τα κατεστραμμένα κτίρια και θα τα παραδώσουμε στους ιδιοκτήτες τους. Ακόμα, θα δώσουμε 10 χιλιάδες λίρες (494 ευρώ) σε καθέναν».

Μετά την παροχή των 494 ευρώ, ο Ερντογάν τόνισε πως το κράτος θα καλύψει το ενοίκιο για ένα έτος στους σεισμόπληκτους.

«Θα διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας που δεν θέλουν να μείνουν σε σκηνές θα ζήσουν σε σπίτια, καλύπτοντας το ενοίκιό τους. Οι πολίτες μου θα μπορούν να μείνουν στην Αντιγιαμάν ή σε διάφορες άλλες επαρχίες για 1 χρόνο».

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί