Μεντβέντεφ: Οι Ταλιμπάν έκαναν αυτό που δεν μπορούσε να κάνει το ανίκανο ΝΑΤΟ

Ένα διαφορετικού είδους σχόλιο έκανε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στο Αφγανιστάν και την παραγωγή ναρκωτικών.

Το σχόλιό του έρχεται περισσότερο από ένα χρόνο μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν.

Ακολουθεί η ανάρτησή του:

«Σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, η παραγωγή ναρκωτικών στο Αφγανιστάν έχει μειωθεί κατά 95% από τα τέλη του 2022 μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, αυτό αφορά τόσο τη μείωση της έκτασης καλλιέργειας παπαρούνας (από 233 σε 11 χιλιάδες εκτάρια) όσο και την ίδια την παραγωγή οπίου (από 6,2 χιλιάδες σε 333 τόνους).

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι Ταλιμπάν (απαγορευμένοι στη χώρα μας ως τρομοκρατική οργάνωση), ανεξάρτητα από το πώς τους αντιμετωπίζουν, έκαναν αυτό που δεν μπορούσε να κάνει ο συνασπισμός ανίκανων του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τους Αμερικανούς, που υποτίθεται ότι πολεμούσαν την τρομοκρατία στη χώρα, επί 20 χρόνια. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται να εξάγει ηρωίνη στη Ρωσία και σε άλλες χώρες εγκαταλείπει την περιοχή».

απεμπε-EPA-Sputnik pool

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί