Μεντβέντεφ κατά πάντων για την Κριμαία: «Θα καείτε στην κόλαση»

«Επιλέξατε μία παραλία γεμάτη πολίτες και πατήσατε το κουμπί».

Το χθεσινό -πρωτοφανές για τα ρωσικά δεδομένα- χτύπημα στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας σχολίασε μέσω Telegram ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο αντοπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ για τη χθεσινή πυραυλική επίθεση κατά αμάχων.

Θυμίζουμε πως για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, η Μόσχα επίσημα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ως την κύρια υπεύθυνη για επίθεση στην Κριμαία και μάλιστα σε μη στρατιωτικό στόχο, υποσχόμενη άμεση απάντηση.

Ολόκληρη η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Τα καθάρματα των ΗΠΑ προμηθεύουν τους Ουκρανούς με πυρομαχικά διασποράς και τους βοηθούν να στοχεύουν στόχους. Τα καθάρματα του Κιέβου επιλέγουν ως στόχο τους μια παραλία γεμάτη με πολίτες και πατούν το κουμπί.


Και οι δύο (ΗΠΑ-Ουκρανοί) θα καούν στην κόλαση, ελπίζουμε, όχι μόνο στις ιερές φλόγες, αλλά ακόμη και πριν από αυτό, στη γήινη φωτιά.

Αυτό που συνέβη δεν είναι στρατιωτικές ενέργειες αλλά μια ύπουλη και ποταπή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του λαού μας. Επιπλέον, συνέβη σε μια ορθόδοξη γιορτή, όπως ακριβώς και η σφαγή που είχαν πραγματοποιήσει οι εξτρεμιστές στο Νταγκεστάν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τώρα δεν κάνουμε διάκριση ανάμεσα σε κανένα από αυτά, είτε πρόκειται για τις αμερικανικές αρχές, το ουκρανικό καθεστώς ή για κάποιους τρελούς φανατικούς.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εύχομαι στους τραυματίες την συντομότερη ανάρρωση».

απεμπε-EPA-Sputnik pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί