Μεντβέντεφ: “Ιδού οι 5 νόμιμοι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ” – Ο τελευταίος προκαλεί…τρόμο!

Αυτούς θα χτυπήσουν οι Ρώσοι...

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ περιέγραψε τους νόμιμους στρατιωτικούς στόχους για τη Ρωσία μέσω του καναλιού του στο Telegram.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι για τη Ρωσία μπορεί να περιλαμβάνουν τη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της εχθρικής χώρας και τις ένοπλες δυνάμεις άλλων χωρών που είναι σύμμαχοι της εχθρικής χώρας.

▪️Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης με την Ουκρανία, το ζήτημα των νόμιμων στρατιωτικών στόχων ερμηνεύεται με διαφορετικούς τρόπους, αλλά υπάρχουν «κανόνες συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του πολέμου (jus in bello), οι οποίοι ριζώνουν σε ιερές πηγές».

Αναλυτικά:

«Ποιοι θεωρούνται νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι σήμερα; Στο πλαίσιο των κατονομαζόμενων κανόνων πολέμου, αυτοί είναι:

  1. Τυχόν εχθρικά στρατεύματα (νόμιμοι και παράνομοι μαχόμενοι) που δεν αποσύρονται επίσημα από τις ένοπλες δυνάμεις τους.
  2. Κάθε στρατιωτικός και βοηθητικός εξοπλισμός του εχθρού.
  3. Οποιαδήποτε αντικείμενα που σχετίζονται με στρατιωτικές υποδομές, καθώς και μη στρατιωτικές υποδομές που συμβάλλουν στην επίτευξη στρατιωτικών στόχων (γέφυρες, σταθμοί μεταφοράς, δρόμοι, ενεργειακές εγκαταστάσεις, εργοστάσια και εργαστήρια, τουλάχιστον μερική εκπλήρωση στρατιωτικών παραγγελιών κ.λπ.).
  4. Η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της εχθρικής χώρας.
  5. Οι ένοπλες δυνάμεις άλλων χωρών που μπήκαν επίσημα στον πόλεμο, που είναι σύμμαχοι της εχθρικής χώρας, και τα αντικείμενα που βρίσκονται στο έδαφός τους, που αναφέρονται στις παραγράφους 1-4.

Σήμερα, όμως, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα: μπορεί ο υβριδικός πόλεμος, που κήρυξε de facto το ΝΑΤΟ στη χώρα μας, να θεωρηθεί είσοδος της Συμμαχίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας; Μπορεί η προμήθεια τεράστιας ποσότητας όπλων στην Ουκρανία να θεωρηθεί επίθεση στη Ρωσία; Και κατά συνέπεια, παρατίθενται σε παραγράφους οι στρατιωτικοί στόχοι του μπλοκ του Βορείου Ατλαντικού. 1-4 αυτής της σημείωσης;

Οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ τραγουδούν με μια φωνή ότι οι χώρες τους και ολόκληρο το μπλοκ δεν βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Αλλά όλοι γνωρίζουν καλά ότι όλα είναι διαφορετικά…
».

EUROKINISSI

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί