Μεντβέντεφ: Έκανε σοβαρό λάθος ο Τραμπ, αν συνεχίσει τότε σίγουρα θα ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος

«Οποιοδήποτε γεγονός θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή».

Στο πρακτορείο TASS μίλησε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον ρόλο της Ρωσίας στην «γεωπολιτική καταιγίδα» που έχει ξεσπάσει.

Ο «κρυφός άσος» της ρωσικής πολιτικής ή αλλιώς η «σκιά» του Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε πως μέσα σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον γεμάτο συγκρούσεις ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει κυριολεκτικά οποιαδήποτε στιγμή.

Έχει ήδη ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ή μήπως ο κόσμος δεν έχει ακόμη εμπλακεί σε αυτόν; Εξισορροπούμε;

«Επισήμως δεν έχει ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος, αλλά αν ο Τραμπ συνεχίσει την παράλογη πορεία του προς την εγκληματική αλλαγή καθεστώτος, αναμφίβολα θα ξεκινήσει. Και οποιοδήποτε γεγονός θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή. Οτιδήποτε.

Αυτός είναι ένας πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για τη διατήρηση της παγκόσμιας κυριαρχίας. Τα γουρούνια δεν θέλουν να φύγουν από την γούρνα».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση Τραμπ-Νετανιάχου να ξεκινήσουν νέο πόλεμο στη Μ. Ανατολή, σχολίασε τα εξής:

«Νομίζω ότι η ευαλωτότητα των Αμερικανών έχει αυξηθεί σημαντικά. Το γεγονός ότι οι Ιρανοί δεν έχουν απαντήσει σοβαρά ακόμη σημαίνει ότι δεν έχουν πολλές επιλογές. Αλλά ξέρουν πώς να περιμένουν. Είναι ένας αρχαίος πολιτισμός.

Ο Τραμπ έκανε ένα σοβαρό λάθος. Με την απόφασή του, έθεσε σε κίνδυνο όλους τους Αμερικανούς, παρόλο που το ιρανικό καθεστώς δεν είναι δημοφιλές στις γειτονικές αραβικές χώρες. Το κύριο σημείο είναι ότι ο εκλιπών αγιατολάχ ήταν πνευματικός πατέρας για σχεδόν 300 εκατομμύρια Σιίτες.

Και τώρα είναι μάρτυρας. Μπορείτε να φανταστείτε τα υπόλοιπα μόνοι σας. Και τώρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιράν θα διπλασιάσει τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων».

Παράλληλα εκτίμησε πως το Ιράν έχει τη δύναμη να αντέξει αυτή τη στιγμή τη σύγκρουση με τις ΗΠΑ, αλλά με πάρα πολύ μεγάλο αντίτιμο.

Σε άλλο σημείο ο Μεντβέντεφ έβαλε σε δεύτερη μοίρα τις συνομιλίες στο Ουκρανικό, τονίζοντας πως αυτό που έχει ζωτική σημασία για τη Ρωσία είναι η νίκη στο πεδίο της μάχης:

«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη στην Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια, η επίτευξη όλων των στόχων που έθεσε ο Ανώτατος Αρχηγός μας. Και μια τέτοια νίκη μπορεί να επιτευχθεί χωρίς καμία διαπραγμάτευση».

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τις πράξεις εντελώς ηλιθίων και εντελώς καθαρμάτων και ποτέ δεν θα υπάρξουν. Υπάρχει μόνο μία εγγύηση: οι ΗΠΑ φοβούνται τη Ρωσία και γνωρίζουν το τίμημα μιας πυρηνικής σύγκρουσης. Αν ξεσπάσει, η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα είναι σαν παιδικό παιχνίδι σε ένα κουτί με άμμο».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-SPUTNIK POOL photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί