Μείωση του αριθμού των μεταναστών ζητά η πλειοψηφία των Αυστραλών

Η πλειοψηφία των Αυστραλών πιστεύει ότι ο αριθμός των μεταναστών που δέχεται η Αυστραλία είναι υπερβολικά υψηλός, και θα πρέπει να μειωθεί.

Εντούτοις, σύμφωνα με έκθεση αξιωματούχων της Αποθεματικής Τράπεζας της χώρας, η οποιαδήποτε μείωση του αριθμού μεταναστών θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας της Αυστραλίας καθώς λόγω της δημογραφικής γήρανσης του πληθυσμού η μείωση του αριθμού μεταναστών είναι συνυφασμένη με τη μείωση του πληθυσμού παραγωγικής – εργάσιμης ηλικίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του Ινστιτούτου Μελετών Lowy, για πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια το ποσοστό αυτών που θέλουν να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που δέχεται η χώρα ξεπέρασε το 50% φτάνοντας το 54%.
Σύμφωνα με την επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών του Ινστιτούτου, Alex Oliver, αυτοί που έλαβαν μέρος στην έρευνα και τάχθηκαν υπέρ της μείωσης του αριθμού των μεταναστών, παρέμειναν θετικοί σχετικά με τη συμβολή τους και αναγνωρίζουν την προσφορά τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Εντούτοις, όπως προκύπτει από τους λόγους που προέβαλλαν πίσω από την απόφασή τους να δηλώσουν κατά της διατήρησης του μεταναστευτικού προγράμματος της Αυστραλίας στα σημερινά επίπεδα, χωρίζονται, όπως είπε η κ. Oliver, σε δύο «στρατόπεδα».
Σε αυτούς που ανέφεραν ως κύριο λόγο για την απόφασή τους οικονομικά ζητήματα, όπως ανεργία και αύξηση των τιμών στην κτηματαγορά της Αυστραλίας, και σε εκείνους που προέβαλαν ως κύριο λόγο τα όσα πρεσβεύει το κόμμα «Ένα Έθνος» που αντιτίθενται στην υποδοχή και ενσωμάτωση των μουσουλμάνων μεταναστών από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας για τα επίπεδα του μεταναστευτικού προγράμματος της χώρας, η κ. Oliver επεσήμανε ότι αυτά δείχνουν την στροφή της κοινής γνώμης της χώρας που ακολουθεί πλέον τις διεθνείς εξελίξεις και το γενικότερο αντιμεταναστευτικό αίσθημα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Από Νέος Κόσμος

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu