• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μεγαλώνει η δυσπιστία μεταξύ των Γερμανών για την κυβερνητική πολιτική απέναντι στον κορωνοϊό

Μεγαλώνει η δυσπιστία μεταξύ των Γερμανών για την κυβερνητική πολιτική απέναντι στον κορωνοϊό

Η έγκριση της πολιτικής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον κορονοϊό μειώνεται μεταξύ των πολιτών.

Παρόλο που το 63% των Γερμανών πολιτών εξακολουθεί να αξιολογεί το έργο του συνασπισμού στο Βερολίνο ως «καλό» ή «πολύ καλό», ωστόσο η αποδοχή του μειώνεται αισθητά, αφού τον Αύγουστο το ποσοστό ήταν 78%, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Δημοσκόπησης Άλενσμπαχ (Allensbach), η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ) και δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το ποσοστό των επικριτών των μέτρων κατά της πανδημίας αυξήθηκε από 15% σε 28% το τελευταίο τρίμηνο.

Ιδίως η κατανόηση για την λήψη διαφορετικών μέτρων σε τοπικό επίπεδο μειώθηκε τους τελευταίους μήνες. Το καλοκαίρι, το 71% των ερωτηθέντων θεωρούσε ότι ήταν λογικό να εξαρτώνται τα μέτρα από το τοπικό ποσοστό κρουσμάτων, τώρα είναι μόνο 55%, ενώ το ποσοστό των επικριτών αυτής της προσέγγισης αυξήθηκε από 19% σε 27% και το ποσοστό εκείνων οι οποίοι νιώθουν ανασφάλεια από τη διαφοροποίηση των μέτρων ανά περιοχή αυξήθηκε από 10% σε 18%.

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν την εντύπωση πως χάνουν σταδιακά την πλήρη εικόνα των κανόνων που ισχύουν και το 59% είναι της γνώμης ότι τα μέτρα που επιβάλλει το κράτος κατά της πανδημίας έχουν ισχυρό ή πολύ ισχυρό αντίκτυπο στην προσωπική τους ζωή.

Τέλος, το 64% πιστεύει ότι είναι ορθό να εξετάζουν τα δικαστήρια τη νομιμότητα μεμονωμένων περιορισμών και μόνο το 13% πιστεύει ότι αυτό δεν πρέπει να είναι δυνατό.

(φωτο:pexels)