Μεγάλη Συμφωνία Βουλγαρίας και Νορβηγίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βουλγαρίας και της Νορβηγίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα και Ίνε Μαρί Έρικσεν Σορέιντε αντίστοιχα, συμφώνησαν να εργαστούν για την υποστήριξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι δύο υπουργοί προέβησαν στις παραπάνω δηλώσεις, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στη Σόφια, επ’ ευκαιρία της επίσκεψης που πραγματοποιεί η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας στη Βουλγαρία.

Η κ. Ζαχαρίεβα τόνισε ότι θα κατευθύνει τις προσπάθειές της στα προγράμματα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, την εκπαίδευση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ίδια, η επίσκεψη της Νορβηγίδας ομολόγου της στη Σόφια θα δώσει ώθηση στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, με έμφαση στα πεδία του τουρισμού, της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας επισήμανε πως τόσο η ίδια, όσο και η κ. Ζαχαρίεβα δεσμεύτηκαν να κατευθύνουν τις προσπάθειές τους σε πρωτοβουλίες στήριξης των Δυτικών Βαλκανίων. Επισήμανε δε, ότι τα τελευταία χρόνια, η Νορβηγία διπλασίασε το ποσό της οικονομικής βοήθειάς της προς αυτή την περιοχή.

“Αναζητούμε τρόπους συνεργασίας με τη Βουλγαρία σε διάφορα έργα τα οποία θα είναι χρήσιμα για την περιοχή” ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας.

photo:pexels