Δεκατέσσερα αεροπλάνα, 31 ελικόπτερα και 265 χερσαία οχήματα συμμετέχουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης, μαζί με 1.400 μέλη του δασικού προσωπικού, δήλωσε ο Γιουμακλί.
Οι πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Ετσεαμπάτ της επαρχίας Τσανάκαλε, στην περιοχή Γκοϊνούκ της επαρχίας Μπολού και στην περιοχή Γκορντές της επαρχίας Μανίσα.
Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τις πυρκαγιές.
«Και στις τρεις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, η διαδικασία (της πυρόσβεσης) πηγαίνει καλά. Θεού θέλοντος, ελπίζω να σας δώσω καλά νέα αύριο (Παρασκευή) και να σας πω ότι και οι τρεις πυραγιές μας έχουν τελειώσει», δήλωσε.
Σε εικόνες βίντεο από τις τρεις πυρκαγιές, φλόγες και μαύρος καπνός φαίνονται να υψώνονται πάνω από δάση και πόλεις. Κατοικημένες περιοχές δεν κινδυνεύουν από τις φλόγες, διαβεβαίωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Ο κυβερνήτης της Τσανάκαλε Ομέρ Τοραμάν δήλωσε πως ορισμένες συνοικίες σε τρία χωριά εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους, όμως δεν υπάρχει απειλή για κατοικημένες περιοχές.
Ο κυβερνήτης της Μπολού Ερκάν Κιλίτς δήλωσε, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, ότι περίπου 1.000 στρέμματα γης έχουν καεί μέχρι στιγμής και ότι τρία χωριά εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.
Η πυρκαγιά στη Μανίσα, η οποία ξέσπασε προχθές, Τετάρτη, καίει σήμερα για τρίτη ημέρα.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρίκαλα: Με τρακτέρ οι αγρότες στο κέντρο της πόλης – Πέταξαν σανό έξω από γραφεία βουλευτών
- ΔΥΠΑ: «Ημέρα Καριέρας» στη Λάρισα στις 10/1/26 – 40 επιχειρήσεις και πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας
- Το Ιράν απειλεί με “σκληρά” αντίποινα απέναντι σε όποια επιθετική ενέργεια
- Θεσσαλονίκη: Την Κυριακή το μεσημέρι η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στα Μάλγαρα
- Θεσσαλονίκη: Στις 10 το βράδυ τα τελευταία δρομολόγια του ΟΑΣΘ, αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν εντελώς την Ε.Ε.
- Καιρός: Έρχεται «λευκή» Πρωτοχρονιά με παγωνιά και χιόνια ακόμη και στην Αττική – Δείτε χάρτες
- Ποιοι είναι οι 18 βασικοί διαπραγματευτές στην αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου
- Πάτρα-Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξε η μεγάλη περιμετρική οδός της πόλης
- Θεσσαλονίκη: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από 1η Ιανουαρίου – Επικύρωση ακόμη και με QR Code









