Η Ιορδανία προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ να σταματήσει τις ενέργειες που περιέγραψε ως «βαρβαρικές» επιθέσεις, κατά προσκυνητών στο τέμενος Αλ Ακσα, δηλώνοντας ότι θα κλιμακώσει την άσκηση διεθνούς πίεσης, σύμφωνα με μία επίσημη ανακοίνωση.
Το Βασίλειο της Ιορδανίας έχει καθεστώς εποπτείας μουσουλμανικών και χριστιανικών ιερών τοποθεσιών στην Ιερουσαλήμ, ενώ τόνισε πως το Ισραήλ θα πρέπει να σεβαστεί τους προσκυνητές και τη διεθνή νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των Αράβων στην αμφιλεγόμενη πόλη.
Στο μεταξύ, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα για τον τερματισμό της βίας στην Ιερουσαλήμ, προσκαλώντας τις εμπλεκόμενες πλευρές να αναζητήσουν λύσεις, προκειμένου να σεβαστούν την πολυπολιτισμική ταυτότητα της Ιερής Πόλης.
«Η βία τροφοδοτεί τη βία. Σταματήστε τις συγκρούσεις» είπε ο ίδιος σε προσκυνητές που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και της Ισραηλινής αστυνομίας έξω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ το Σάββατο, καθώς δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνων προσκυνητών προσευχήθηκαν στο γειτονικό τέμενος Αλ Ακσα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας
- Τα λουλούδια που κάθε άνοιξη μετατρέπουν λόφο της Ιαπωνίας σε ένα γαλάζιο υπερθέαμα (BINTEO)
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο









