Με τους πρεσβευτές της Ρουμανίας και της Σουηδίας συναντήθηκε, ο Τ. Κουίκ

Οι τρεις σύνοδοι για τη Διασπορά που προγραμματίζει στο Βουκουρέστι η τρέχουσα ρουμανική Προεδρία της ΕΕ,

βρέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τον πρεσβευτή της Ρουμανίας στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών δέχθηκε στο γραφείο του τον Ρουμάνο πρέσβη Lucian Fatu και σύμφωνα με ανακοίνωσή του κ. Κουίκ, συζήτησαν για τις τρεις συνόδους που προγραμματίζει στο Βουκουρέστι η ρουμανική Προεδρία τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Μάιο, με ευθύνη του υπουργείου Διασποράς.

Η πρώτη σύνοδος, όπως διευκρινίζεται, αφορά σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το συνεχώς αυξανόμενο trafficking, η δεύτερη σε υπουργικό επίπεδο για θέματα σχετιζόμενα με τη στρατηγική των ευρωπαϊκών χωρών για τους ομογενείς τους που ζουν σε χώρες της Ευρώπης και η τρίτη σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων για την πολιτιστική, οικονομική, κοινωνική και εκπαιδευτική συνεργασία ομογενειακών κοινοτήτων στην κάθε ευρωπαϊκή χώρα που διαβιώνουν.

Ο κ. Κουίκ ενημερώνει επίσης πως έκανε δεκτή την πρόσκληση που έλαβε από την υπουργό των Ρουμάνων της Διασποράς Natalia- Elena Intotero, για διμερή συνάντηση στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνόδου του Μαρτίου, η οποία στη συνέχεια θα εξελιχθεί σε τριμερή με την Κύπρο, δεδομένου ότι στο Βουκουρέστι θα είναι παρών και ο προεδρικός επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας για θέματα Διασποράς, Φώτης Φωτίου.

Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών δέχθηκε στο γραφείο του και την πρέσβη της Σουηδίας, Charlotte Sammelin με την οποία συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως και θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...