• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Με κάθε επιφύλαξη, σας μεταφέρουμε την είδηση: Στέλνουν στρατό στο Παρίσι, για να αντιμετωπίσουν τα «Κίτρινα Γιλέκα» ( ; ) – Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, από την Αριστερά (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε επιφύλαξη, σας μεταφέρουμε την είδηση: Στέλνουν στρατό στο Παρίσι, για να αντιμετωπίσουν τα «Κίτρινα Γιλέκα» ( ; ) – Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, από την Αριστερά (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε επιφύλαξη, σας μεταφέρουμε την είδηση που μετέδωσε το RT (Russia Today), σύμφωνα με την οποία, στρατιωτικά οχήματα μεταφέρονται στο Παρίσι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα Κίτρινα Γιλέκα.

Δείτε τις ΦΩΤΟ, από τις μετακινήσεις των στρατιωτικών οχημάτων:

https://twitter.com/GaiLuronNicky/status/1070753610940715008?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1070753610940715008&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fnews%2F445816-france-armored-vehicles-protests%2F

Σημείωση: Ακόμα και το RT που μετέδωσε την είδηση, διατηρεί πολλές επιφυλάξεις και εκτός από αυτό, τα στρατιωτικά οχήματα, μπορεί να συμμετάσχουν σε κάποια δράση του στρατού, η οποία είναι άσχετη, με τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση των Κίτρινων Γιλέκων αύριο Σάββατο 8/12.

Το τι θα γίνει, θα το δούμε στην πράξη. Πάντως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Μακρόν ή τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνει κάποιος που είδε την κατάσταση που επικράτησε το προηγούμενο Σάββατο, στην Γαλλική πρωτεύουσα.

Τα Κίτρινα Γιλέκα, ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο και όλοι περιμένουν ότι θα γίνει κάτι μεγάλο.

Την ίδια ώρα, πανικός επικρατεί στο Παρίσι. Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού κάλεσε τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής του Σανζ Ελιζέ, να «κλείσουν τις πόρτες τους και να αποκλείσουν την πρόσβαση» κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο.

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη, αφού θα αναπτύξει «έκτακτα μέσα» επιπλέον των 65.000 αστυνομικών και μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου (το Σάββατο), στο πλαίσιο των μαζικών διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ενώπιον της Γερουσίας.

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, από την Αριστερά

Βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), της Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI) και του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF) που έχουν δυσαρεστηθεί από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η γαλλική κυβέρνηση την κρίση των «κίτρινων γιλέκων», σχεδιάζουν να καταθέσουν πρόταση μομφής τη Δευτέρα.

Αν και δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες ψήφους, ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να πάρουν με το μέρος τους και άλλους βουλευτές, καθώς σε όλη τη χώρα επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο και τους χειρισμούς του.

«Τις ερχόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε να διευρυνθεί η ομάδα των ανθρώπων που μπορούν να καταθέσουν αυτήν την πρόταση (μομφής) μαζί με μας», και από άλλα πολιτικά κόμματα, δήλωσε ο αρχηγός του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ σε δημοσιογράφους.

  • 36
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...