Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι παρατείνει ως το τέλος του έτους τα μέτρα προστασίας από την έξωση δεκάδων εκατομμυρίων νοικοκυριών που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιο ή τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.
«Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιό τους εξαιτίας του κορονοϊού δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούν ότι θα τους γίνει έξωση (…) εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών» που αντιμετωπίζουν, δήλωσε ο Μπράιαν Μόργκενστερν εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Το μορατόριουμ στις εξώσεις αφορά όλους όσοι έχουν εισόδημα μικρότερο από 99.000 δολάρια ετησίως και οι οποίοι δυσκολεύονται να καταβάλουν το ενοίκιό τους ή τις δόσεις του δανείου τους.
«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δεσμευθεί να βοηθήσει τους σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορονοϊού», υπογράμμισε ο Μόργκενστερν.
Ωστόσο οι αντιδράσεις για το μέτρο είναι μεικτές, καθώς πολλοί ανησυχούν ότι με αυτόν τον τρόπο απλώς μεταφέρεται το πρόβλημα, αφού οι ενοικιαστές θα εξακολουθούν να οφείλουν το ενοίκιο όλων των μηνών που δεν έχουν πληρώσει.
Τον Μάρτιο το Κογκρέσο είχε ψηφίσει ένα σχέδιο για την παροχή έκτακτης βοήθειας σε οικογένειες και επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού, όμως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών έχουν περιέλθει ξανά σε αδιέξοδο.
Ο πρόεδρος Τραμπ είχε υπογράψει τον Αύγουστο διάταγμα για να βοηθήσει όσους Αμερικανούς έχουν βρεθεί άνεργοι εξαιτίας της πανδημίας και κινδυνεύουν με έξωση.
Παράλληλα οι αμερικανικές Πολιτείες έχουν θέσει σε εφαρμογή προσωρινά συστήματα προστασίας των ενοικιαστών που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους και όσων δεν μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου.
Έως και 40 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ κινδυνεύουν με έξωση τους επόμενους μήνες, είχε εκτιμήσει τον Αύγουστο το Aspen Institute.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Μείωση 50% για κύριες κατοικίες σε μικρούς οικισμούς
- «Θα πέθαινα για έναν καφέ!» – Με ένα ΒΙΝΤΕΟ στα social ο Νετανιάχου χλευάζει θεωρίες που τον ήθελαν νεκρό
- Ιράκ: Πληροφορίες για επίθεση με drones και ρουκέτες σε στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης
- Η Ουγγαρία έχει αναστατώσει τους διεθνιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Συνελήφθησαν 5 άτομα για οπαδική επίθεση που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2025 στην Αθήνα
- Χρυσόψαρο οδηγεί ειδικά κατασκευασμένο “αυτοκίνητο” και σπάει ρεκόρ Γκίνες (ΒΙΝΤΕΟ)
- Κ. Τσιάρας: Η ελληνική αγροδιατροφή στην 1η γραμμή της εξωστρέφειας – Ξεκίνησε η FOOD EXPO 2026
- Άνω των 400 εκατ. βαρελιών αποθεμάτων πετρελαίου θα αποδεσμεύσει στην αγορά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας
- Ισραήλ: “Δεν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού αναχαίτισης” πυραύλων, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή
- Επίθεση με drone σε στρατιωτική βάση στο Κουβέιτ – Καταστράφηκε ιταλικό UAV









