Με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης η 5η γενιά των μαχητικών Su-57

Τα πέμπτης γενιάς ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-57 θα εξοπλίζονται με εξελιγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, γεγονός που θα τα φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην έκτη γενιά μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Με βελτιωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης θα εξοπλίζεται η πέμπτη γενιά των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-57, γεγονός που τα φέρνει πιο κοντά στην επόμενη γενιά μη επανδρωμένων τζετ, σύμφωνα με πηγή στην αεροπορική βιομηχανία που μίλησε στο Sputnik International.

«Υπάρχουν σχέδια να εξοπλίσουμε πολεμικά αεροπλάνα Su-57 με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα τα φέρει πιο κοντά στην έκτη γενιά μη επανδρωμένων αεροσκαφών», δήλωσε η πηγή.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Sukhoi θα παραδώσει δύο απ’ αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη — τεχνολογίας στελθ — στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μετά από σύμβαση που υπεγράφη την Τετάρτη στο πλαίσιο της έκθεσης της αμυντικής βιομηχανίας «Army 2018» στην Κουμπίνκα, κοντά στη Μόσχα.

Το μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2010, θα εξοπλίζεται επίσης με πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου, όρασης και οπλικής καθοδήγησης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της United Aircraft Corporation, Yuri Slyusar, είχε δηλώσει ότι δύο μαχητικά Su-57 πραγματοποίησαν την παρθενική τους εμφάνιση στη Συρία και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή τους. Την ίδια στιγμή και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergey Shoigu, ανέφερε ότι δοκιμές των νέων προηγμένων πυραύλων κρουζ πραγματοποιήθηκαν με χρήση Su-57.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...