Με αυτό τον τρόπο, θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν την Δεξιά οι Ευρωπαίοι (;)

Η λεγόμενη Εθνική Δεξιά, έχει αποκτήσει δύναμη μέσα στην ΕΕ.

Αυτό το γνωρίζουν οι παραδοσιακά Αριστεροί πολιτικοί παράγοντες και θέλουν να κάνουν κάτι για να την αντιμετωπίζουν.

Το πρόβλημα τους είναι, ότι πλέον στους δρόμους αλλά και στα Κοινοβούλια, οι Δεξιοί αναλαμβάνουν δράση. Επειδή δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο προς ώρας, θα προσπαθήσουν να τα..βρουν με την δεξιόστροφη πτέρυγα της ΕΕ.

Πιο αναλυτικά:

Με την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψηφίου διαδόχου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Κομισιόν επιχειρείται η μετάλλαξη του ΕΛΚ σε μια συντηρητική δύναμη με σαφή προσανατολισμό προς τα δεξιά και ικανή να προσελκύσει τον αυξανόμενο αριθμό ευρωπαίων πολιτών που παρασύρεται από τις «σειρήνες της εθνικής κυριαρχίας» εκτιμά η ιταλική Corriere Della Sera.

Ο Βέμπερ επιθυμεί σκληρότερες πολιτικές για το μεταναστευτικό και αντιτίθεται στην πολυπολιτισμικότητα. Με αυτή την έννοια είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να αποτελέσει μια γέφυρα για τη δεξιά που εκπροσωπεί ο Βίκτορ Όρμπαν, υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα.

Η καγκελάριος Μέρκελ αποφάσισε να στηρίξει τον Βέμπερ, πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ, ως βασικό υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2019.
Η απόφαση της Καγκελαρίου θέτει τον εκπρόσωπο του βαυαρικού CSU σε καλή θέση για να στοχεύσει στη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιουνκερ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχόλιο: Για να τον στηρίζει η Μέρκελ (αν τον στηρίζει τελικά), σημαίνει ότι δεν είναι εντελώς Δεξιός, ή απλά σημαίνει ότι δεν αποφασίζει η Μέρκλελ μόνη της ποιον θα υποστηρίξει, αφού προφανώς δεν έχει την πλειοψηφία. Βλέπουμε όμως, ότι οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει ότι έρχεται μεγάλη μπόρα εξαιτίας του μεταναστευτικού. Με λίγα λόγια, ο κόσμος θα ξεσηκωθεί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από αρκετές γερμανικές και ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η απόφαση ελήφθη την Τρίτη στην καγκελαρία του Βερολίνου κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης μεταξύ της Μέρκελ, του Βέμπερ και του προέδρου του ΕΛΚ, Τζοτζεφ Ντάουλ.

Ο Βέμπερ θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ενώπιον των βουλευτών της ΚΟ.
Το ΕΛΚ θα επιλέξει τον υποψήφιο για τη μάχη της επόμενης άνοιξης στις 8 Νοεμβρίου, στο Ελσίνκι. Η εκλογή ενός Γερμανού στην προεδρία της Επιτροπής αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Μέρκελ, η οποία παραιτήθηκε από την υποψηφιότητα του Γενς Βάιντμαν στη σύνοδο κορυφής της ΕΚΤ, επικεντρώνοντας όλες τις προσπάθειες της για την ηγεσία του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

Αλλά η επιλογή του Βέμπερ δεν είναι ακριβώς αυτή που επιθυμεί πραγματικά η Καγκελάριος, η οποία θα ήθελε αντ’ αυτού να προωθήσει τον πιστό συνεργάτη της Πέτερ Αλτμάιερ, νυν υπουργό Οικονομίας, γράφει η ιταλική εφημερίδα και προσθέτει:

Με αυτή την έννοια, επιβεβαιώνεται η πολιτική αποδυνάμωση της Μέρκελ, που δεν είναι πλέον σε θέση να επιβάλει την ατζέντα της και τα ονόματα που επιθυμεί.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu