• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Με αρχή την Μασσαλία: Τα δύο μέτωπα του πλανήτη βγαίνουν από το παρασκήνιο στο προσκήνιο – Ξεκάθαρα πλέον τα πράγματα

Με αρχή την Μασσαλία: Τα δύο μέτωπα του πλανήτη βγαίνουν από το παρασκήνιο στο προσκήνιο – Ξεκάθαρα πλέον τα πράγματα

Μόνο στο el.gr διαβάζετε πως τα μέτωπα στον πλανήτη δεν αφορούν χώρες αλλά δύο ιδεολογικοπολιτικά κέντρα εξουσίας,

τα οποία αντιμάχονται το ένα το άλλο με αντικείμενο την κυριαρχία στα παγκόσμια δρώμενα.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Από την μία η αριστερόστροφη Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ο.Η.Ε. Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, Βερολίνο, Παρίσι κτλ.) και από την άλλη η Εθνική Δεξιά (Ρωσία, Βαυαρία, Ντόναλντ Τραμπ).

Μετά το ξέσπασμα της Δεξιάς στην Βαυαρία, οι εξελίξεις εξακολουθούν να είναι ραγδαίες, όπως ακριβώς σας ενημερώσαμε, και πλέον το παρασκήνιο περνά στο προσκήνιο με τα δύο στρατόπεδα να ξεκαθαρίζουν μπροστά στα μάτια όλων μας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τις ευρωεκλογές, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, υποδέχεται απόψε στην ελληνική Μασσαλία την αριστερόστροφη Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για την «εδραίωση» ενός «προοδευτικού (αριστερού δηλαδή, έχει πολιτογραφηθεί η λέξη) τόξου» απέναντι στους εθνικοδεξιούς που αυξάνονται στην Ευρώπη και έχουν διεισδύσει στον πυρήνα της γερμανικής κυβέρνησης.

Η συνάντηση τους πραγματοποιείται την στιγμή που η γερμανίδα καγκελάριος η οποία βρίσκεται στην εξουσία από το 2005, εξακολουθεί να αποδυναμώνεται στους κόλπους του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, μετά από αντιπαράθεση που ξέσπασε την Πέμπτη για την διαχείριση του μεταναστευτικού με τον υπουργό εσωτερικών της Γερμανίας και αρχηγό των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Xoρστ Ζεεχόφερ και μόλις δυο μήνες μετά την αποφυγή διάλυσης της κυβέρνησης της για το θέμα αυτό.

Κατά την διάρκεια κλειστής συνεδρίασης του κόμματος του στο Βρανδεμβούργο, ο Ζεεχόφερ είπε πως «το θέμα της μετανάστευσης είναι η μητέρα όλων των προβλημάτων» στη Γερμανία, υπογραμμίζοντας πως κατανοεί τις διαδηλώσεις κατά των μεταναστών στο Chemnitz που κατέληξαν σε συγκρούσεις, με τον τραυματισμό πολλών ατόμων.

Την Πέμπτη, ο Μακρόν γευμάτισε στο Λουξεμβούργο χθες με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

Οι τέσσερις άνδρες υπερασπίστηκαν την «προοδευτική» Ευρώπη έναντι στην «εθνικιστική υποχώρηση», μια διαφοροποίηση την οποία το Παρίσι τονίζει ενόψει και των ευρωεκλογών.

Όπως βλέπετε, πλέον τα δύο μέτωπα του πλανήτη θα δώσουν την ύστατη μάχη για την Ευρώπη, κατά τις ευρωεκλογές.

Δεν αποκλείεται όμως σε βάθος χρόνου η αντιπαράθεση από τον πολιτικό στίβο να μεταφερθεί στα πεδία της μάχης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu