• Αρχική
  • Άρθρα
  • Με ανέμους 195 χιλιομέτρων την ώρα φτάνει στο Μεξικό ο τυφώνας Γουίλα

Με ανέμους 195 χιλιομέτρων την ώρα φτάνει στο Μεξικό ο τυφώνας Γουίλα

Στο δυτικό Μεξικό έφτασε ο τυφώνας Γουίλα, τον οποίο οι μετεωρολόγοι χαρακτηρίζουν απειλητικό για τις ζωές των κατοίκων και πιθανώς καταστροφικό.

Αυτή τη στιγμή, ο τυφώνας κατατάσσεται στην κατηγορία 3 της κλίμακας τυφώνων, συνοδεύεται από ανέμους 195 χιλιομέτρων την ώρα και προκαλεί πολύ επικίνδυνη άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Προκλήθηκαν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης και ξεριζώθηκαν στέγες, ενώ πάνω από 4.000 χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονταν σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποίησε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους. Έχει εκδοθεί προειδοποίηση ειδικά για τις παραθαλάσσιες περιοχές από το Σαν Μπλας έως το τουριστικό Μαζατλάν και τα νησιά Λας Ίσλας Μαρίας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, ο τυφώνας αναμένεται να εξασθενήσει σύντομα, ωστόσο είναι πιθανό να προκληθούν απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στο Μαζατλάν, ορισμένοι κάτοικοι άρχισαν να προμηθεύονται φαγητό και νερό ενόψει της άφιξης του τυφώνα. Στην πόλη Εσκινάπα, οι πολίτες ήδη συγκεντρώνονται στα καταφύγια.

Πριν από λίγες ημέρες, ο τυφώνας Μάικλ έπληξε τη βορειοδυτική Φλόριντα αφήνοντας πίσω του 27 νεκρούς.