• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μαύρο Δελφίνι: Η φυλακή απ’ όπου φεύγεις μόνο νεκρός (βίντεο)

Μαύρο Δελφίνι: Η φυλακή απ’ όπου φεύγεις μόνο νεκρός (βίντεο)

"Μαύρο Δελφίνι" ονομάζεται η φυλακή υψίστης ασφαλείας που βρίσκεται στα σύνορα με το Καζακστάν, όπου κρατούνται οι πιο αιμοσταγείς και διαβολικοί εγκληματίες της Ρωσίας.

 

Πήρε το όνομά της από ένα μαύρο δελφίνι, το οποίο κοσμεί την είσοδο του κτιρίου και κατασκευάστηκε από 700 κρατούμενους, οι οποίοι έχουν σκοτώσει συνολικά πάνω από 3.500 ανθρώπους!

Οι τρόφιμοι είναι ισοβίτες και δεν πρόκειται να αποφυλακιστούν ποτέ. Είναι κατά συρροή δολοφόνοι, κανίβαλοι, παιδεραστές και τρομοκράτες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Νικολάγιεφ, ο κανίβαλος serial killer που δολοφονούσε και έτρωγε τα θύματά και στη συνέχεια πουλούσε το ανθρώπινο κρέας.

Κανείς ποτέ δεν έχει αποδράσει από τη φυλακή, καθώς διαδοχικές μεταλλικές πόρτες υψίστης ασφαλείας σφραγίζουν την έξοδο.

Οι τρόφιμοι ζούνε μέσα σε «ένα κελί μέσα σε κελί», παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο από τις κάμερες ασφαλείας και από τους δεσμοφύλακες. Οι έγκλειστοι περπατούν σκυμμένοι ως τη μέση τους και προαυλίζονται με δεμένα μάτια, ώστε να μην αποκτήσουν εικόνα του κτιρίου.

Ουσιαστικά, δεν υπάρχει “αυλή” αλλά διαμορφωμένα κελιά όπου γυμνάζονται. Εκείνη την ώρα οι δεσμοφύλακες ψάχνουν τα κελιά τους για απαγορευμένα είδη. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σωφρονιστικά συγκροτήματα της Ρωσίας και αναφέρεται ήδη από το 1773.

Από την αρχή είχε τιμωρητικό χαρακτήρα, γι’αυτό όλα είναι φτιαγμένα προκειμένου να υποτάσσονται ακόμη και οι πιο σκληροί εγκληματίες. Αν και έχει χωρητικότητα 1.6000 κρατουμένων, ο αριθμός των τροφίμων είναι μικρότερος προκειμένου να επιτυγχάνεται η ασφαλής φύλαξή τους.

Επίσης έξω από κάθε κελί υπάρχει μια αναλυτική περιγραφή των εγκλημάτων του τροφίμου, ώστε οι δεσμοφύλακες να μην νοιώσουν ούτε μια στιγμή οίκτο.