• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μαρτυρίες ΣΟΚ για τη μυστηριώδη έκρηξη στην Κύπρο: «Ο ουρανός έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά, δεν έχω ξαναδεί τίποτε παρόμοιο»

Μαρτυρίες ΣΟΚ για τη μυστηριώδη έκρηξη στην Κύπρο: «Ο ουρανός έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά, δεν έχω ξαναδεί τίποτε παρόμοιο»

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει μέχρι και αυτή την ώρα την μεγάλη έκρηξη στα Κατεχόμενα.

Η «αστυνομία» των κατεχόμενων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως η έκρηξη δεν ήταν μια, αλλά υπήρξε σειρά εκρήξεων.

Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 12 τραυματίες από τις συνεχόμενες εκρήξεις στο διοικητήριο του λόχου πυρομαχικών στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, κοντά στην Κλεπίνη, στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η μεγαλύτερη έκρηξη διήρκησε πάνω 30 λεπτά, ενώ μικρότερες εκρήξεις συνεχίστηκαν μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Εξηγώντας τα γεγονότα ο κ. Τατάρ, πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, είπε ότι γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα, για λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, σημειώθηκαν συνεχόμενες εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών που βρίσκεται σε τμήμα της εγκατάστασης του διοικητηρίου λόχου πυρομαχικών στην περιοχή της Κλεπίνης. Αμέσως, πρόσθεσε, ανέλαβαν δράση οι αρμόδιοι του τουρκικού στρατού, της «αστυνομίας», της «πολιτικής άμυνας» και της «πυροσβεστικής».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί στην περιοχή, ο κ. Τατάρ είπε ότι αυτό θα το ελέγξουν οι ειδικοί από την Άγκυρα, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να πρόκειται περί σαμποτάζ, απάντησε ότι οι έρευνες και οι εξετάσεις συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής τέτοιο στοιχείο δεν έχει προκύψει.

Τις τελευταίες ώρες ήρθαν στο φως μερικές σοκαριστικές μαρτυρίες από εκείνη τη νύχτα, σας τις παραθέτουμε:

Ο 69χρονος Stephen Cross, πρώην πυροσβέστης από το Dartford, ο οποίος διέμενε στο Acapulco μαζί με τη γυναίκα του, ανέφερε:

«Ακούσαμε μια έκρηξη. Δεν έχω ακούσει ξανά τέτοια έκρηξη. Ήμουν πυροσβέστης στο Λονδίνο και δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Νόμιζα ήταν κεραυνός και κοίταξα έξω από το παράθυρο. Την επόμενη στιγμή, υπήρξε μια νέα έκρηξη, τα παράθυρα σείστηκαν και με ώθησε προς τα πίσω. Κοίταξα ξανά έξω και είδα ανθρώπους να τρέχουν έξω σαν μυρμήγκια. Τότε ακούσαμε κτυπήματα στην πόρτα μας και ακούσαμε ανθρώπους να μας φωνάζουν βγείτε έξω».

Και συνεχίζει: «Όταν βγήκαμε από το ξενοδοχείο, ακούγαμε εκρήξεις και μας οδήγησαν στην παραλία. Στη συνέχεια μας είπαν να πάμε σε μια υπόγεια τουαλέτα, η οποία τουλάχιστον ήταν πιο ασφαλής από το ξενοδοχείο.

Όταν βγήκαμε έξω είδαμε παντού θραύσματα. Ένα από αυτά ήταν μήκους περίπου τρία πόδια. Θα σου έπαιρναν το κεφάλι εάν σε κτυπούσαν. Μια από τις κεντρικές γυάλινες πόρτες του ξενοδοχείου είχε πέσει από την έκρηξη. Η στρατιωτική βάση ήταν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά και ο ουρανός έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά. Ήταν κόκκινος και υπήρχε καπνός και μπορούσες να ακούς εκρήξεις. Έμοιαζε με έκρηξη ηφαιστείου. Ακουγόταν σαν την πιο δυνατή βροντή που θα μπορούσες να φανταστείς».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε οτπικοακουστικό υλικό από διάφορα ρεπορτάζ για την έκρηξη. Το σίγουρο είναι ένα: Δεν ξέρουμε τι ανατινάχθηκε. Όπως βλέπουμε στα βίντεο, δεν αποκλείεται από την έκρηξη να σχηματίζεται πυρηνικό μανιτάρι. ΑΝ αυτό ισχύει, τότε απελευθερώθηκε ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα. Και ΑΝ κάτι τέτοιο συνέβη στην Κύπρο, τότε καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας.

Σκευάσματα ιωδίου έχετε;

(φώτο: MME)