• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μαρτυρία Έλληνα για τις ρουκέτες στο Τελ Αβίβ – «Είδα κόσμο να τρέχει πανικόβλητος» – BINTEO

Μαρτυρία Έλληνα για τις ρουκέτες στο Τελ Αβίβ – «Είδα κόσμο να τρέχει πανικόβλητος» – BINTEO

Έλληνας που βρέθηκε στο Τελ Αβίβ για επαγγελματικούς λόγους μίλησε για τις στιγμές αγωνίας που βίωσε, μετά την έλευσή του στο αεροδρόμιο του Ισραήλ.


Ο κ. Μάνος Επιτροπάκης, μουσικός του δημοφιλούς τραγουδιστή Νίκου Βέρτη, ταξίδεψε με άλλους συνεργάτες του στο Ισραήλ στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναυλιών.

Αμέσως μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο, σήμαναν σειρήνες και όλοι όσοι ήταν στον χώρο μεταφέρθηκαν σε ένα καταφύγιο για να προστατευθούν από τις ρουκέτες που έπεφταν.


«Ήμασταν στο αεροδρόμιο, μόλις είχαμε κατέβει, πήραμε τις βαλίτσες μας, κάναμε το τεστ και ξαφνικά ακούω σειρήνες. Δεν κατάλαβα τι γινόταν στην αρχή και είδα κόσμο να τρέχει πανικόβλητος σε μια κατεύθυνση, και αρχίσαμε να τρέχουμε και εμείς. Μας οδήγησαν στις υπόγειες εγκαταστάσεις, στα καταφύγια που έχουν για αυτό το σκοπό» περιέγραψε στο Mega.

«Ευτυχώς, δεν ήταν τόσο οδυνηρό όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Βρήκαμε εύκολα προφύλαξη στα καταφύγια και μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε, πέρασε ο χρόνος» συμπλήρωσε.

Οι υπεύθυνοι, όπως είπε, καθησύχασαν τους πάντες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο τους.
«Όταν τελείωσε η κατάσταση στο αεροδρόμιο, πήγαμε στο ξενοδοχείο. Κατά τις 3 το πρωί, μόλις είχαμε πέσει για ύπνο, ακούσαμε βόμβες έξω από τα παράθυρά μας και αμέσως τον συναγερμό. Μας είχαν ενημερώσει ότι αν ακούσουμε συναγερμό έπρεπε να πάμε σε κάποιες σκάλες στο ξενοδοχείο για να μας οδηγήσουν στο καταφύγιο. Στο ξενοδοχείο έχουν ένα μικρό σαν κελί, ένα μικρό δωμάτιο. Φαντάζομαι πως είναι παλιές αυτές οι εγκαταστάσεις. Στο Ισραήλ έχουν φτιαχτεί τα πάντα έτσι» επεσήμανε.

Οι συναυλίες του Νίκου Βέρτη αναβλήθηκαν και η αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα.

«Τελικά αναβλήθηκαν οι συναυλίες και βρέθηκε μια πτήση και πετάξαμε στην Αθήνα. Όλα έγιναν κανονικά. Και ο Νίκος Βέρτης είναι καλά, και όλοι οι μουσικοί το ίδιο» είπε ο ίδιος.
Καταλήγοντας δήλωσε πως πηγαίνει συχνά στο Ισραήλ, αλλά δεν είχε ποτέ κάποιο πρόβλημα. “Πηγαίνω σχεδόν κάθε χρόνο στο Ισραήλ και δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα. Παίζω τσέλο, συνεργάζομαι με τον Νίκο Βέρτη εδώ και δέκα χρόνια.

(Megatv)