• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μαλλιά – κουβάρια στην ιταλική Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαλλιά – κουβάρια στην ιταλική Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Βουλευτές κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια και ο πρόεδρος της Βουλής διέκοψε τις εργασίες μέχρι τα πνεύματα να ηρεμήσουν.

 

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του ιταλικού κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2019 με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο να αναγκαστεί να διακόψει τη συνεδρίαση.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ότι δεν δόθηκε ικανός χρόνος για να συζητηθεί στο κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός του 2019.

Στο βίντεο της συνεδρίασης φαίνονται βουλευτές να κινούνται απειλητικά προς τους συναδέλφους τους και να χτυπούν τις καρέκλες στα βουλευτικά έδρανα. Ομάδα βουλευτών διακρίνεται να καυγαδίζει έντονα με άλλους συναδέλφους και στη συνέχεια να αποχωρεί από το κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ρομπέρτο Φίκο, απάντησε ότι εάν δοθεί περισσότερος χρόνος στους ομιλητές, τότε δεν θα έφτανε ο χρόνος για να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζιουζέπε Κόντε δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη συζήτησή του δεν είναι «ό,τι καλύτερο», αλλά αναπόφευκτα τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ ασφυκτικά.

«Κατανοώ ότι δεν είναι ιδανική η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί», «η σύμπτυξη των χρονοδιαγραμμάτων δεν έγινε σκόπιμα από την πλευρά της κυβέρνησης», τόνισε ο Κόντε.

Ο ίδιος τόνισε επίσης, ότι ο νέος προϋπολογισμός της Ιταλίας δεν είναι προϊόν επιβολής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δεν μας ανάγκασαν οι Βρυξέλλες να ξαναγράψουμε τον προϋπολογισμό. Αυτό είναι λάθος. Πρόκειται για τον προϋπολογισμό που από την αρχή θέλαμε», σημείωσε ο Κόντε.

Οι διαπραγματεύσεις της Ιταλίας με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019 για τρεις ολόκληρους μήνες βρίσκονταν σε αδιέξοδο. Οι Βρυξέλλες απέρριψαν αρχικά τον προϋπολογισμό της ιταλικής κυβέρνησης και απείλησαν με πρόστιμα την Ρώμη εάν δεν τον αναθεωρήσει. Το νέο σχέδιο προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,04% του ΑΕΠ, έναντι 2,4% αρχικά.

(sputniknews)