Όπως ανέφερε, θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα τεθούν στη διάθεσή 2000 δήμων και κοινοτήτων που ενδέχεται το καλοκαίρι να αντιμετωπίσουν προβλήματα υδροδότησης.
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ύδατος το καλοκαίρι ανάλογο με αυτό που υπήρξε για την εξοικονόμηση ενέργειας τον χειμώνα. Ο στόχος είναι ως το 2030 να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης ύδατος στη Γαλλία κατά 10%.
Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε επίσης ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την προσαρμογή των πυρηνικών σταθμών στην υπερθέρμανση του πλανήτη, επισημαίνοντας πως το 12% του νερού που καταναλώνεται στη Γαλλία καταναλώνεται από σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Ο Μακρόν είπε επίσης πως επιθυμεί να δημιουργήσει μια «προοδευτική τιμολόγηση» του νερού στη Γαλλία που θα επιτρέψει στους μικρούς καταναλωτές να πληρώνουν λιγότερο το κυβικό μέτρο.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Μόσχα κλήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών (video)
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ και η κόρη του δοκίμασαν ένα νέο άρμα μάχης
- Καθολικό lockdown στα κτηνοτροφικά προϊόντα της Λέσβου έπειτα από κρούσμα αφθώδους πυρετού
- Β. Κικίλιας: «Γίνεται προσπάθεια να εξευρεθούν ευρωπαϊκά κεφάλαια για την ανάσχεση των τιμών της ενέργειας»
- Σάλος με την αναφορά Νετανιάχου στον Ιησού Χριστό – Προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, vid
- Χ. Δήμας: Η Αν. Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο των διεθνών δικτύων μεταφορών και συνδεσιμότητας
- Το Ιράν ισχυρίζεται πως η παραγωγή πυραύλων «συνεχίζεται» παρά τον πόλεμο
- «Χειραγωγήθηκα και εξαπατήθηκα», λέει η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ για τη σχέση της με τον Έπστιν
- Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 33χρονος που έκανε 3 ληστείες μέσα σε 3 μέρες
- Ερευνητές εντόπισαν 45 πιθανώς κατοικήσιμους εξωπλανήτες









