• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μακρόν για επίθεση στο Παρίσι: «Ο σκοταδισμός δεν θα κερδίσει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μακρόν για επίθεση στο Παρίσι: «Ο σκοταδισμός δεν θα κερδίσει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο προάστιο του Παρισιού όπου σημειώθηκε η επίθεση σε βάρος καθηγητή, τον οποίο ο θύτης αποκεφάλισε, πριν ο ίδιος πέσει νεκρός από την αστυνομία.

Η επίθεση εναντίον του 47χρονου καθηγητή προκάλεσε σοκ στη γαλλική κοινωνία, καθώς συνδέεται με μάθημα που παρέδωσε το θύμα λίγες μέρες νωρίτερα, στη διάρκεια του οποίου παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν άλλαξε το πρόγραμμά του και μετέβη στο σημείο της επίθεσης, όπου μίλησε αρχικά με τους συναδέλφους του θύματος στο σχολείο της περιοχής Βαλ-Ντ’ Ουάζ.

Μακρόν: Ο καθηγητής υπήρξε θύμα ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης

«Ένας από τους συμπολίτες μας δολοφονήθηκε σήμερα γιατί δίδασκε, γιατί μάθαινε σε μαθητές την ελευθερία της έκφρασης, της ελευθερίας της πίστης και της μη πίστης», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν αργά το βράδυ στους δημοσιογράφους. «Ο συμπατριώτης μας έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης, έπεσε θύμα μιας ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Εμανουέλ Μακρόν: «Το σκοτάδι και η βία που το ακολουθεί δεν θα κερδίσουν»

«Θέλω να πω απόψε σε όλους τους καθηγητές της Γαλλίας πως η χώρα θα είναι στο πλευρό τους σήμερα και αύριο για να τους προστατεύσει και να τους υπερασπιστεί» είπε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν. «Θα πω σήμερα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Δεν θα περάσουν (οι τρομοκράτες). Θα τους μπλοκάρουμε, δεν θα περάσουν! Το σκοτάδι και η βία που το ακολουθεί δεν θα κερδίσουν» συνέχισε.

«Δεν θα μας χωρίσουν, αυτό είναι που ψάχνουν και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, πολίτης προς πολίτη. Καλώ όλους τους συμπατριώτες μας να ενωθούν χωρίς καμιά διάκριση γιατί πάνω απ’ όλα μας ενώνουν οι κοινές αξίες, η ιστορία και το ίδιο πεπρωμένο» πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν τονίζοντας πως δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια, αλλά πράξεις. «Μπορείτε να υπολογίζετε στην αποφασιστικότητά μου και εκείνη της κυβέρνησής μου».

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)