Μαίνεται ο «πόλεμος» Wagner-Μόσχας: «ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ οι πολιτικάντηδες! Δώστε μας όπλα»

«Τροφή» στα δυτικά διεθνιστικά ΜΜΕ η κόντρα που φαίνεται να ξέσπασε από το πουθενά!

Ο ιδρυτής της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν ζήτησε από τους Ρώσους να ασκήσουν πίεση στον στρατό της χώρας προκειμένου να προσφέρει πυρομαχικά στους άνδρες του.


«Αν κάθε Ρώσος στο επίπεδό του, έλεγε απλώς «δώστε οβίδες στη Wagner»… τότε αυτό θα ήταν σημαντικό», δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε νέο ηχητικό του μήνυμα το οποίο μεταδόθηκε από το γραφείο Τύπου του.

Ο Πριγκόζιν κατηγορεί εδώ και ημέρες τη διοίκηση του ρωσικού στρατού ότι δεν δίνει πυρομαχικά στους μισθοφόρους της Wagner, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάληψη της πόλης Μπάχμουτ στο Ντονμπάς.

«Αν ο οδηγός πει στο αφεντικό του να δώσει οβίδες στη Wagner, αν η αεροσυνοδός κατά την απογείωση πει να δοθούν οβίδες στη Wagner…. Αν ο παρουσιαστής πει ζωντανά από την τηλεόραση να δοθούν όλμοι στη Wagner, θα τους σπάσουμε και θα τους αναγκάσουμε να σταματήσουν να κάνουν ό,τι να «ναι», εκτίμησε ο Πριγκόζιν.

«Θα τους αναγκάσουμε να μας δώσουν οβίδες», υπογράμμισε. «Υπάρχουν όλμοι. Αλλά πρέπει οι πολιτικάντηδες, τα καθάρματα, τα απορρίμματα να βάλουν την υπογραφή τους ώστε να μας παραδοθούν (σ.σ. τα όπλα)», υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις αυτές του Πριγκόζιν αποτελούν νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Wagner και του ρωσικού στρατού.

Η ένταση γίνεται ολοένα και πιο εμφανής τις τελευταίες εβδομάδες.

Χθες Τρίτη ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ για «προδοσία» επειδή στερούν από τη Wagner τα πυρομαχικά που ζητεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι η οργάνωση να «καταστραφεί» στο πεδίο της μάχης. Ο Πριγκόζιν έχει επίσης δηλώσει ότι οι άνδρες της Wagner υφίστανται «εκατοντάδες απώλειες» κάθε ημέρα λόγω της έλλειψης πυρομαχικών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απάντησε χθες αναφέροντας σε ανακοίνωσή του τον αριθμό των πυρομαχικών που έχουν δοθεί στις “μονάδες επίθεσης εθελοντών”, όπως χαρακτηρίζει τη Wagner.

(ΑΠΕΜΠΕ – FREEPIK PHOTO)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί