Ένα “πλήγμα του ισραηλινού εχθρού” σε σπίτι στο Ουάτα αλ Χιάμ προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι “έπληξε και εξόντωσε έναν τρομοκράτη της αντιαρματικής μονάδας της Χεζμπολάχ στην περιοχή Χιάμ του νότιου Λιβάνου”.
Το Ισραήλ βομβάρδισε επανειλημμένα τον Λίβανο παρά τη συμφωνία εκεχειρίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 27 Νοεμβρίου και προβλέπει την αποχώρηση των δυνάμεων της Χεζμπολάχ και τη διάλυση όλων των στρατιωτικών υποδομών στο νότιο τμήμα της χώρας.
Μόνο ο στρατός του Λιβάνου και η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) θα πρέπει να αναπτύσσονται εκεί.
Οι ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες έπρεπε να αποχωρήσουν από τον Λίβανο βάσει της συμφωνίας, κατέχουν ωστόσο πέντε συνοριακές θέσεις στο νότιο τμήμα της χώρας.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν απέκλεισε την Παρασκευή οποιαδήποτε εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ επί του παρόντος, ωστόσο επέμεινε στη σημασία να μπορεί ο Λίβανος να ζει ειρηνικά με τη γειτονική του χώρα.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης
- Εμφάνιση – έκπληξη του Χάρι και της Μέγκαν στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland, vid
- Χειροπέδες σε 32χρονο αλλοδαπό για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες στο Αιγάλεω