«Αυτή είναι μια ιδέα μεταξύ πολλών και ο πρόεδρος δεν την έχει εγκρίνει. Η επιχείρηση “Epic Fury” συνεχίζεται και ο πρόεδρος θα μιλήσει για αυτό στις 13:00» (20:00 ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.
Χθες, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος πηγές του στην αμερικανική και στην ισραηλινή κυβέρνηση καθώς και σε χώρες της περιοχής, ενήμερες για τις επαφές, τόνισε πως διπλωμάτες των ΗΠΑ, του Ιράν και χωρών της περιοχής συζητούν πιθανή κατάπαυση του πυρός για 45 ημέρες, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στο οριστικό τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Το Ιράν και οι ΗΠΑ έχουν λάβει ένα σχέδιο για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, το οποίο θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από σήμερα και να ξανανοίξει το Στενό του Χορμούζ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Reuters πηγή ενήμερη για τις προτάσεις.
Σύμφωνα με το Axios, Πακιστανοί, Αιγύπτιοι και Τούρκοι μεσολαβητές υπέβαλαν την πρόταση για 45ήμερη εκεχειρία, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος έχει θέσει τελεσίγραφο την Τρίτη το βράδυ πριν βομβαρδίσει τις υποδομές στο Ιράν.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν θα συνεχίσει τον πόλεμο “για όσο καιρό οι πολιτικοί αξιωματούχοι το κρίνουν σκόπιμο”
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρία αεροδρόμια στην Τεχεράνη
- ΔΕΣΦΑ: Τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Πιερρακάκης: Η Ελλάδα είναι σε καλή θέση για να απορροφήσει το σοκ από τη Μ. Ανατολή
- Λευκός Οίκος για Ιράν: Ο Τραμπ δεν έχει εγκρίνει την 45ήμερη εκεχειρία που πρότειναν μεσολαβητές
- Άνοιξε η πλατφόρμα για το Fuel Pass: Τι πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις
- ΣΥΡΙΖΑ: Το διάγγελμα του πρωθυπουργού συνιστά μνημείο πολιτικής υποκρισίας
- Στις 27 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη των Τεμπών
- Ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία: Λανσάρουν «εξατομικευμένα» εμβόλια κατά του καρκίνου, vid
- Πακέτο 700 εκατ. για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας









