Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως είναι ζωτικής σημασίας να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, ακόμη κι αν αυτή περιλαμβάνει τη χρήση ‘μόνο’ συμβατικών όπλων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο Λαβρόφ είπε επίσης πως η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
“Πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα σε πυρηνικές δυνάμεις, ακόμη και με τη χρήση συμβατικών όπλων. Η κλιμάκωση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη”, είπε, σύμφωνα με το TASS.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει διατυπώσει μια σειρά πυρηνικών απειλών κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά αρκετοί ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν κατ΄επανάληψη αρνηθεί πως η Μόσχα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία και έχουν κατηγορήσει τη Δύση ότι ανεβάζει την ένταση.
Οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν χορηγήσει ένα άνευ προηγουμένου πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία για να τη βοηθήσουν στη μάχη της εναντίον της Ρωσίας.
Η Μόσχα έχει πει πως αυτό καθιστά το ΝΑΤΟ μέρος της σύγκρουσης, αν και αμφότερες οι πλευρές έχουν τονίσει τη σημασία να αποφευχθεί μια απευθείας αντιπαράθεση.
(απεμπε – ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















