Λαβρόφ σε Δύση: «Αποτύχατε, οι ίδιοι αναγκάζεστε να το παραδεχθείτε»

Η Ρωσία είναι έτοιμη για μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία,

αλλά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες δεν εκτιμούν τα συμφέροντα της Μόσχας και τις επικρατούσες πραγματικότητες επί του εδάφους, δεν υπάρχουν ακόμη ορατές επιλογές για συμφωνία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Παραμένουμε ανοιχτοί σε μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση που θα βασίζεται στη συνεκτίμηση των νόμιμων συμφερόντων μας, που θα βασίζεται στη συνεκτίμηση των πραγματικοτήτων που αναπτύχθηκαν επί πολλά χρόνια και που οδήγησαν τώρα στη σημερινή κατάσταση», είπε ο Λαβρόφ, μιλώντας στην Κρατική Δούμα.

Και πρόσθεσε έχοντας ένα ακόμα μήνυμα στη Δύση:

«Ωστόσο, ελλείψει σοβαρών προτάσεων από εκείνους που μας κήρυξαν τον πόλεμο και (λαμβάνοντας υπόψη) την απροθυμία τους να εκτιμήσουν είτε τα συμφέροντά μας είτε τις πραγματικότητες επί του εδάφους, δεν είναι ακόμη δυνατόν να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τέτοιες επιλογές δεν είναι ορατές.

Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της δεν εγκαταλείπουν τα όνειρα να μας προκαλέσουν μια στρατηγική ήττα. Ωστόσο, βλέποντας τις επιτυχημένες δράσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, η Δύση δεν μιλά πλέον για τη δική της νίκη, αλλά για το πώς να μην αφήσει τον Πούτιν να κερδίσει.

Στο πλαίσιο της αυξανόμενης αμοιβαίας κατανόησης με τις χώρες της Ανατολής και του Νότου, φαίνεται λογικό ότι τα σχέδια της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία απέτυχαν.

Οι ίδιοι οι υποστηρικτές των αντιρωσικών πρωτοβουλιών αναγκάζονται να το παραδεχθούν αυτό, αν και είναι σαφές ότι θα συνεχίσουν να δημιουργούν πίεση σε εμάς και τους συμμάχους μας, χρησιμοποιώντας γι’ αυτό όχι μόνο το καθεστώς του Κιέβου, αλλά και ένα ευρύ οπλοστάσιο εργαλείων υβριδικού πολέμου στην οικονομία, τα χρηματοοικονομικά, τον πληροφοριακό χώρο, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό – όλα αυτά τα βλέπουμε καθημερινά».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί