Λαβρόφ: «Πολεμάμε με έναν δεύτερο Χίτλερ και Ναπολέοντα»

Η Ρωσία διεξάγει σήμερα μια μάχη παρόμοια με εκείνη ενάντια στον Ναπολέοντα τον 19ο αιώνα και τον Αδόλφο Χίτλερ τον 20ο αιώνα,

δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσουν τη Ρωσία απέτυχαν παταγωδώς.

«Οι εκκλήσεις για τον διαμελισμό της πατρίδας μας γίνονται όλο και πιο ηχηρές», είπε ο Λαβρόφ στη ρωσική πρωτεύουσα σε μια εκδήλωση για διπλωμάτες στο ρωσικό ΥΠΕΞ, μετά την επιστροφή του από μια περιοδεία μίας εβδομάδας σε χώρες της Αφρικής.

«Αυτοί που προσπαθούν να ελέγξουν ολόκληρη τη διεθνή ατζέντα, τις παγκόσμιες οικονομικές σχέσεις και ολόκληρη τη διεθνή πολιτική αποφάσισαν να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Αποφάσισαν να αντλήσουν από τη θλιβερή εμπειρία του Ναπολέοντα και του Χίτλερ δηλώνοντας ανοιχτά τον στόχο της εξόντωσης της Ρωσίας ή της αποδυνάμωσής της στο μέγιστο».

Παράλληλα ο Λαβρόφ ανέφερε ότι οι προσπάθειες της Δύσης να «απομονώσουν» τη χώρα του απέτυχαν παταγωδώς και η Μόσχα οικοδομεί ισχυρότερες σχέσεις με χώρες στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία-Ειρηνικό και αλλού.

«Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα σχέδια της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία περιβάλλοντάς μας σε κλοιό αποδείχτηκε ένα φιάσκο», είπε.

«Παρά το αντιρωσικό όργιο που ενορχηστρώθηκε από την Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, ενισχύουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας με την ευρύτερη έννοια αυτής της ιδέας με τη διεθνή πλειοψηφία», είπε.

Το πρόσφατο ταξίδι του βετεράνου υπουργού Εξωτερικών περιελάμβανε χώρες όπως το Μαλί, τη Μαυριτανία και το Σουδάν καθώς και το Ιράκ. Πρόσφατα επισκέφτηκε επίσης τη Νότια Αφρική, το Εσουατίνι, την Αγκόλα και την Ερυθραία.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί