• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λαβρόφ: «Έχουμε καλές ευκαιρίες να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για το συριακό»

Λαβρόφ: «Έχουμε καλές ευκαιρίες να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για το συριακό»

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι σε θέση να επηρεάσουν διάφορες πτυχές των συριακών και κορεατικών συγκρούσεων και είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε αυτή την επιρροή για καλό, παρατήρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

 

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν καλές ευκαιρίες να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την επίλυση του ζητήματος της Συρίας, αλλά και της Κορεατικής Χερσονήσου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Φυσικά, η επιτυχία των προσπαθειών για την επίλυση ενός τεράστιου αριθμού συγκρούσεων — ο αριθμός αυτός δυστυχώς δεν μειώνεται — εξαρτάται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Η Συρία ίσως είναι το πιο ακριβές και σχετικό παράδειγμα. Επί τη ευκαιρία, υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για αυτό το θέμα (Συρία), όπως στην Κορεατική Χερσόνησο, σε αντίθεση με κάποια άλλα ζητήματα», είπε ο Λαβρόφ, μιλώντας στο Rossiya-1, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι σε θέση να επηρεάσουν διάφορες πτυχές των συριακών και κορεατικών συγκρούσεων.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να χρησιμοποιήσουμε αυτή την επιρροή για να κάνουμε καλό, παρά να βλάπτουμε. Είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε για τα βήματα που θα φέρνουν αποτελέσματα, αντί να προσπαθούμε να μετατρέψουμε συγκεκριμένες καταστάσεις σε επιχειρήματα για αντιπαράθεση για χάρη βραχυπρόθεσμου πολιτικού κέρδους», επεσήμανε ο Λαβρόφ.

(sputniknews)