Λαβρόφ: Δεν είναι σημαντική για τη Ρωσία η αναγνώριση των δημοψηφισμάτων από τη Δύση

Δεν είναι «απολύτως σημαντικό» για τη Ρωσία το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες δεν αναγνωρίζουν την είσοδο των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, αλλά θα ήταν πιο σωστό αν συνειδητοποιούσαν τη νέα πραγματικότητα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Δεν είναι θεμελιώδες για τη Ρωσία (να αναγνωρίσει η Δύση το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων). Φυσικά, θα ήταν πιο σωστό για όλες τις χώρες του κόσμου να συνειδητοποιήσουν τη νέα πραγματικότητα που ήταν αναπόφευκτη. Ένας τεράστιος αριθμός νομικών επιχειρημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, ο οποίος κατοχυρώνει την αρχή της ισότητας και της αυτοδιάθεσης των λαών, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης της Γενικής Συνέλευσης, η οποία εξηγεί σαφώς ότι όλοι πρέπει να σέβονται την εδαφική ακεραιότητα εκείνων των κρατών που έχουν κυβερνήσεις, οι οποίες αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και εκπροσωπούν το σύνολο του λαού που ζει στο έδαφος μιας συγκεκριμένης χώρας», δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

«Το καθεστώς του Ζελένσκι, και ακόμη περισσότερο το καθεστώς του Ποροσένκο, δεν πληρούσε αυτά τα κριτήρια», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Ο Λαβρόφ επέστησε, ακόμα, την προσοχή στο γεγονός ότι «η ίδια η Ουκρανία έχει μετατραπεί στην πραγματικότητα σε ένα επιθετικό, ολοκληρωτικό κράτος, όπου θεσπίζονται νόμοι που εισάγουν διακρίσεις, πραγματοποιείται αναγκαστική ουκρανοποίηση, ενθαρρύνεται η ρωσοφοβία, παραβιάζονται μαζικά τα γλωσσικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Με την υποστήριξη των αρχών, νομοθετείται η ιδεολογία του ναζισμού και η εθνοθρησκευτική μισαλλοδοξία», πρόσθεσε.

«Τώρα εφαρμόζεται ένα σενάριο, το οποίο υπαγορεύεται από την ίδια τη ζωή, η οποία βασίζεται στην ελεύθερη βούληση των ανθρώπων», τόνισε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, «οι αξιωματούχοι της χώρας δεν ντρέπονται πλέον για τον νεοναζιστικό τους χαρακτήρα, καλώντας ανοιχτά για τη δολοφονία του ρωσικού λαού παντού στον κόσμο. Η Ρωσία δεν μπορούσε παρά να έρθει σε βοήθεια του πολύπαθου πληθυσμού του Ντονμπάς και να υπερασπιστεί τους κατοίκους των περιοχών Ζαπορόζια και Χερσώνα από αυτό το απάνθρωπο καθεστώς».

(φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί