Κύπρος: Δώδεκα χρόνια από την πολύνεκρη έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί

Έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε τους πολίτες του τόπου και να έχουμε τις διαδικασίες, τους μηχανισμούς για να μη ζήσουμε ξανά τέτοιου είδους τραγωδίες, όπως στο Μαρί, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης,

σε δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο των ηρώων του Μαρί, με αφορμή της επέτειο των 12 χρόνων από την έκρηξη.

   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ως Πολιτεία πρέπει να αντιληφθούμε όλοι όσοι επιλέγουμε να εμπλακούμε με τη δημόσια ζωή του τόπου ότι έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε τους πολίτες τούτου του τόπου, να έχουμε τις διαδικασίες, τους μηχανισμούς για να μη ζήσουμε ξανά τέτοιου είδους τραγωδίες. Μόνο μέσα από αυτές τις πολιτικές θα δείξουμε και στην πράξη ότι τιμούμε τη μνήμη τους».

   Ερωτηθείς αν μέσα σε αυτά τα χρόνια έγιναν αρκετά, ώστε να αποτραπεί μια παρόμοια τραγωδία, ανέφερε πως «στα θέματα ασφάλειας δεν υπάρχουν ποτέ αρκετά, είναι κάτι που καθημερινά θα πρέπει να αξιολογείται, να αναβαθμίζεται και να εκσυγχρονίζεται».

   Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι παρόλα αυτά θρηνούμε θύματα στην Εθνική Φρουρά σε διάφορες περιπτώσεις, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε: «όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει αρκετά ατυχήματα που έγιναν, χάσαμε εν καιρώ ειρήνης – και αυτό είναι ακόμη περισσότερο τραγικό – αλλά θεωρώ ότι αυτό που έγινε πριν 12 χρόνια εδώ στο Μαρί, για την τραγωδία εκείνη, ως Πολιτεία θα έπρεπε να είχαμε πράξει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να αποφευχθεί. Θέλω να το επαναλάβω, και νιώθω το μερίδιο της ευθύνης, νιώθω την ευθύνη ότι όταν επιλέγουμε να πολιτευόμαστε το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε για τους πολίτες, διότι στο τέλος της ημέρας είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αξιωματικοί, στρατιώτες, πυροσβέστες, για τον κάθε πολίτης, η Πολιτεία έχει την ευθύνη να διασφαλίζει την ασφάλεια τους».

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί