Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν τα επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στον Λίβανο καθώς το Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου εντείνουν τη ρητορική που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πόλεμο, και αυξάνουν τις μεταξύ τους διασυνοριακές συγκρούσεις.
Στο πλαίσιο της “αξιολόγησης της κατάστασης”, που έγινε σήμερα παρουσία του υποστράτηγου ‘Ορι Γκορντίν, διοικητή της Βόρειας στρατιωτικής περιοχής και του επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων, υποστράτηγου ‘Οντεντ Μπασιούκ, “εγκρίθηκαν και επικυρώθηκαν επιχειρησιακά σχέδια για επίθεση στον Λίβανο και ελήφθησαν αποφάσεις για τη συνέχιση της αύξησης ετοιμότητας των στρατευμάτων στο πεδίο”, ανακοίνωσαν οι IDF.
Στην Ουάσινγκτον, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να δουν έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή. “Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε υποθέσεις και να κάνω εικασίες για το τι μπορεί να συμβεί, μόνο να πω ότι κανείς δεν θέλει να δει έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο”, απάντησε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού εκδίδεται εν μέσω της επίσκεψης στην περιοχή του ειδικού απεσταλμένου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, του Άμος Χόχσταϊν, με σκοπό να μειωθεί η ένταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, όπου οι σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ μετά την 7η Οκτωβρίου έχουν γίνει σφοδρότερες εδώ και μια εβδομάδα.
“Είμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα αποφασίσουμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου. Σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, η Χεζμπολάχ θα πληγεί σκληρά”, δήλωσε νωρίτερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς.
απεμπε-απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιάστηκε ο κλέφτης…που κατέστρεψε κιθάρες σε κατάστημα μουσικών οργάνων στις ΗΠΑ!
- Επιδόματα Ιανουαρίου: Ποιά μέρα θα γίνουν οι πληρωμές
- Χατζηδάκης για κινητοποιήσεις αγροτών: «Η κυβέρνηση δεν θα παραμείνει θεατής στα μπλόκα»
- Το «ρεσιτάλ» αυτοσαρκασμού και συγκίνησης του Άνταμ Σάντλερ κατά τη βράβευσή του στο Παλμ Σπρινγκς
- Φρικτό έγκλημα στο Τενεσί: Μητέρα σκότωσε τους δύο ανήλικους γιους και τη γιαγιά της πριν αυτοκτονήσει
- Το Ιράν ζητά την απελευθέρωση του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο
- Πρωθυπουργός Γροιλανδίας σε Τραμπ: «Φτάνει τώρα»
- Στο Μόντρεαλ το λάθος πάρκινγκ…πληρώνεται ακριβά! vid
- Hμιβύθιση Ι/Φ σκάφους στην Αντίπαρο – Συνελήφθη ο 32χρονος Τούρκος κυβερνήτης
- Ρώσος γερουσιαστής προειδοποιεί σε σχέση με τις ενέργειες του Τραμπ στην Βενεζουέλα









