Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση στη Συρία δεν έχει επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρούσκο, σε μία απέλπιδα προσπάθεια της Μόσχας να «κρύψει» κάτω από το «χαλάκι» τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.
Ο Γκρούσκο έκανε τις παρατηρήσεις την Πέμπτη μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ερωτηθείς εάν οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας είχαν επιδεινωθεί εν μέσω της κλιμάκωσης στη Συρία, ο ανώτερος διπλωμάτης είπε ότι αυτό δεν ισχύει.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επικαλέστηκε μια συνάντηση μεταξύ των ανώτατων διπλωματών της Τουρκίας, του Ιράν και της Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Ντόχα του Κατάρ, ως παράδειγμα συνεχιζόμενων επαφών.
«Υπάρχει μια ατζέντα που περιλαμβάνει την Τουρκία και θα συνεχίσουμε να συζητάμε μαζί της όλα τα περιφερειακά ζητήματα», πρόσθεσε ο Γκρούσκο.
Η κατάσταση στη Συρία έχει επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τουρκόφιλους ισλαμιστές υπό την ηγεσία της τζιχαντιστικής ομάδας Hayat Tahrir-al-Sham (HTS) να εξαπολύουν επίθεση εναντίον των στρατευμάτων της χώρας.
Η αστραπιαία προέλαση των ανταρτών είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του συριακού στρατού και την πτώση της κυβέρνησής του.
Ο πρώην πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ εγκατέλειψε τη χώρα, βρίσκοντας καταφύγιο στη Ρωσία.
Πολλοί σχολιαστές στη Ρωσία, με αποκορύφωμα τον σύμβουλο και στενό φίλο του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν, εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για την… ύπουλη στάση που κράτησε η Άγκυρα στο θέμα της Συρίας.
Ο Ντούγκιν ειδικά μίλησε ακόμα και για προδοσία του Ερντογάν, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξουν συνέπειες στο μέλλον.
Θυμίζουμε πως όλα τα παραπάνω έρχονται μετά την «χλιαρή απόρριψη» της νατοϊκής Τουρκίας τον Οκτώβριο από τα ιδρυτικά μέλη των BRICS για ένταξη στην οικονομική Συμμαχία.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-SPUTNIK POOL photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το τεράστιο ροδάκινο του οπωρώνα της Βιρτζίνια σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ – “Μοιάζει με κολοκύθα”
- Tα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής πίτσας – Σεφ από όλο τον κόσμο μαθαίνουν την τέχνη στη Νάπολη
- Η ΣΤΑΣΥ για την απόσυρση του συρμού στο Μοναστηράκι – Κόλλησε πλαστική σακούλα στον κινητήρα
- Με πρωταγωνιστή τον Πούτιν ξεκίνησε το «αντί-WOKE» αντίπαλο δέος της Eurovision, video
- Ποια φυτά να προτιμήσετε για αρμονία και γαλήνη στο σπίτι ή το γραφείο
- Νέος μυστήριος θάνατος Ρώσου CEO: Βρέθηκε νεκρός σε δρομο, video
- Viral οι Ιταλοί αστυνομικοί: Σταμάτησαν Ferrari γιατί ήθελαν να δουν τη μηχανή της, vid
- Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ζητεί από τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν το 50% των πτήσεων που αναχωρούν την Κυριακή
- Όλα έτοιμα για τη ρωσική «αντί-Eurovision» των «παραδοσιακών αξιών», video
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία – Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχο κόμμα
Κύρια Θέματα

















