και είχε απενεργοποιήσει τα συστήματα αναγνώρισης καθώς έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας, φορτωμένο με αργό πετρέλαιο.
Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, ο ΥΠΕΞ Χαβιέρ Μαρτίνες-Άτσα συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση της χώρας του θα προβεί στις δέουσες ενέργειες, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.
Οι αρχές μιας χώρας δύνανται να ακυρώσουν την εγγραφή πλοίου στο εθνικό νηολόγιο της, εφόσον διαπιστωθεί πως παραβιάζει τους κανόνες του ναυτικού δικαίου.
Το πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο Centuries, το οποίο έγινε στόχος επιχείρησης της αμερικανικής Ακτοφυλακής το Σάββατο στην Καραϊβική, μετέφερε 1,8 εκατ. βαρέλια αργού που είχε φορτώσει σε λιμάνι της Βενεζουέλας για λογαριασμό κινεζικής εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας TankerTrackers.
Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε αργό της PdVSA, της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της Βενεζουέλας, στο οποίο «επιβάλλονται κυρώσεις», ανέφερε μέσω X η Άννα Κέλι, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με την ίδια, το τάνκερ αποτελεί «μέρος του σκιώδους στόλου της Βενεζουέλας» για το λαθρεμπόριο πετρελαίου και τη χρηματοδότηση του καθεστώτος Μαδούρο.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα σημαντική ανακάλυψη από ομάδα ερευνητών: Οι Ρωμαίοι έβρισκαν χρυσό μέσω του νερού στα Πυρηναία
- Φεστιβάλ των Φαναριών: Στην Ασία γιορτάζουν το τέλος της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, vid
- Φρουροί της Επανάστασης: «Ο εχθρός δεν θα είναι ασφαλής πουθενά στον κόσμο»
- Σε “αυτοσυγκράτηση” καλεί ο ΟΗΕ Χεζμπολάχ και Ισραήλ
- ΗΠΑ: Οι τέσσερις στόχοι για τον πόλεμο με το Ιράν
- Μουντιάλ 2026: Εκνευρισμός για τις αστρονομικές τιμές των εισιτηρίων – 8.000 δολάρια ο τελικός
- Φορτηγό ψεκασμού ασφάλτου διορθώνει λακκούβες του δρόμου μέσα σε λίγα λεπτά, vid
- Κλιμάκωση και στον Λίβανο: Τουλάχιστον 52 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών
- Τέσσερα ελληνικά F-16 προσγειώθηκαν στην Κύπρο
- Συνελήφθη 33χρονη για την δολοφονία 93χρονου στην Αθήνα και για κλοπή σε βάρος 59χρονου στην Κηφισιά









