σημείωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ σε δηλώσεις του, τις οποίες επικαλέστηκε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Από το 2014 οι στρατηγικές των ΗΠΑ χαρακτήριζαν τη Μόσχα μείζονα απειλή. Ωστόσο η επικαιροποιημένη πολιτική των ΗΠΑ, η οποία ανακοινώθηκε την Παρασκευή, υιοθετεί ηπιότερο τόνο, προτρέποντας για περιορισμένη συνεργασία.
Σε σχόλιά του προς το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η επικαιροποιημένη στρατηγική δεν χρησιμοποιεί τη διατύπωση που περιέγραφε τη Ρωσία ως άμεση απειλή και αντ’αυτού καλεί για συνεργασία με τη Μόσχα σε ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας.
«Αυτό το θεωρούμε θετικό βήμα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα εξετάσει προσεκτικά το έγγραφο προτού αντλήσει ευρύτερα συμπεράσματα. «Σίγουρα χρειάζεται να το δούμε πιο προσεκτικά και να το αναλύσουμε», τόνισε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μελόνι: Τι δήλωσε για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη ανήλικη που το είχε σκάσει από το σπίτι της – Έγιναν 3 συλλήψεις
- Σε απόγνωση Ουκρανοί πολίτες με τα μπλακάουτ – Τι αναφέρεται για τον Ζελένσκι
- Κραν Μοντανά: Μαρτύριο δίχως τέλος για δεκάδες τραυματίες της φονικής πυρκαγιάς
- Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας στο Άμπου Ντάμπι, με την υποστήριξη των ΗΠΑ
- Τριμερείς συνομιλίες: Ο Ζελένσκι πριν από την έναρξη των συνομιλιών επικοινώνησε με την ουκρανική αντιπροσωπεία
- Όρμπαν: Ούτε σε 100 χρόνια δεν θα ψηφίσουμε να μπει η Ουκρανία στην Ε.Ε. – Vid
- Πρωτόκολλο στρατηγικής συνεργασίας Ιταλίας-Γερμανίας υπέγραψαν Μερτς και Μελόνι
- Σ. Ζαχαράκη από Κοζάνη: «Θα επεκτείνουμε το ψηφιακό φροντιστήριο σε όλο το Λύκειο»
- Έτσι «τελειώνει» τους «ειδικούς του κλίματος» ο Πούτιν! Το μήνυμά του για την Αρκτική – Vid
Κύρια Θέματα









