Κρεμλίνο σε Ε.Ε.: Δεν μας αγγίζουν οι κυρώσεις σας, ούτε θα μας αλλάξουν την πορεία

«Η στρατιωτική επιχείρηση στη Ρωσία θα συνεχιστεί».

Το Κρεμλίνο υπογράμμισε σήμερα ότι οι κυρώσεις δεν θα μπορέσουν ποτέ να αναγκάσουν τη Ρωσία να αλλάξει πορεία σχετικά με την Ουκρανία, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ότι εξετάζουν επιπρόσθετες κυρώσεις.

Η Δύση έχει επιβάλει πληθώρα διαφορετικών κυρώσεων στη Ρωσία μετά το 2014 σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βουλιάξει την οικονομία της των 2,2 τρισεκατ. δολαρίων και να υπονομεύσει την υποστήριξη προς τον πρόεδρό της Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αυτός δηλώνει ότι η ρωσική οικονομία, η οποία κατέγραψε ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από αυτούς των χωρών της G7, διαψεύδοντας τις προβλέψεις Δυτικών για κραχ, έχει αντέξει και έδωσε εντολή στις επιχειρήσεις και τους αξιωματούχους να αψηφήσουν τις κυρώσεις με όποιον τρόπο μπορούν.

«Καμία κύρωση δεν θα μπορέσει να αναγκάσει τη Ρωσική Ομοσπονδία να αλλάξει την πάγια θέση για την οποία έχει επανειλημμένως μιλήσει ο πρόεδρός μας», δήλωσε ο Πεσκόφ στον δημοσιογράφο του Κρεμλίνου Αλεξάντερ Γιουνάσεφ.

Ο Πεσκόφ σημείωσε σχετικά ότι η Ευρώπη και η Ουκρανία κάνουν ό,τι μπορούν για να τραβήξουν τις ΗΠΑ στην τροχιά τους και πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο προτιμά να διευθετηθεί η σύγκρουση με διπλωματικά μέσα, αλλά, αν αυτό είναι αδύνατο, τότε η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την ονομάζει η Ρωσία, θα συνεχιστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί