Κρεμλίνο κατά Τουρκίας: Παραβιάσατε τη συμφωνία μας…

Το...tour Ζελένσκι στη γειτονική χώρα έφερε "θύελλες".

Η Τουρκία παραβίασε συμφωνίες απελευθερώνοντας τους κρατούμενους διοικητές μιας μονάδας που επί εβδομάδες μάχονταν στο χαλυβουργείο Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι συγκεκριμένοι Ουκρανοί μαχητές σχετίζονται με τη νεοναζιστική ομάδα AZOV, που διέπραξε τρομερά εγκλήματα στους πληθυσμούς της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, είπε ότι σύμφωνα με τους όρους ανταλλαγής αιχμαλώτων οι μαχητές θα παρέμεναν στην Τουρκία μέχρι το τέλος του πολέμου.

Η Ρωσία δεν είχε λάβει ενημέρωση για την απελευθέρωσή τους, συμπλήρωσε.

«Η απόφαση έκδοσης των ηγετών του Αζόφ στο Κίεβο κατά παράβαση συμφωνιών σχετίζεται άμεσα με αποτυχίες στην αντεπίθεση της Ουκρανίας».

Σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι επέστρεψε στην Ουκρανία από την Τουρκία, παίροντας μαζί του πέντε διοικητές της πρώην φρουράς στη Μαριούπολη, λέγοντας ότι «φέρνουμε πίσω τους ήρωες μας».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, που είχε επιτευχθεί με την διαμεσολάβηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι πέντε Ουκρανοί διοικητές θα έπρεπε να παραμείνουν στην Τουρκία έως το τέλος του πολέμου «σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας και άνετες συνθήκες διαβίωσης».

(απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί