Κρεμλίνο για την «αναπάντητη» Πούτιν σε Τραμπ

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε τα δημοσιεύματα για τη φερόμενη «αναπάντητη» κλήση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Τεχνικά αδύνατο χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ το να χάσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την κλήση του Ρώσου Πρόεδρου.

«Όχι. Είναι τεχνικά αδύνατο να χάσεις μια κλήση, η οποία έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων», δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τα λόγια του πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης Μέι Νίκ Τίμοθι, ο οποίος είπε ότι πριν από αρκετά χρόνια Τραμπ «έχασε» το τηλεφώνημα του Πούτιν και ήταν πολύ δυσαρεστημένος.

Συγκεκριμένα, ο Τίμοθι ανέφερε ότι το 2017, κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης με τη βρετανική αντιπροσωπεία στον Λευκό Οίκο, κάποιος ανέφερε ότι ο Πούτιν κάλεσε πρόσφατα τον Αμερικανό ηγέτη, με τον Τραμπ να βάζει τις φωνές στον πρώην σύμβουλό του για την εθνική ασφάλεια Μάικλ Φλίν που δεν τον ενημέρωσε για την κλήση.

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο, μετά από αυτό, ο Τραμπ είπε: «Εάν ο Πούτιν θέλει να μου μιλήσει, απλώς φέρτε τον σε επαφή μαζί μου».

ΠΗΓΗ: Sputnik