Κρεμλίνο: “Ανοικτός ο Πούτιν για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, ΑΛΛΑ…”

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρησή μας συνεχίζεται».

Λίγες μόνο ώρες μετά δήλωση του Μπάιντεν, στη συνάντησή του με τον Μακρόν, πως «είναι έτοιμος, υπό προϋποθέσεις, για διαπργμάτευση με τον Πούτιν», η Μόσχα έδωσε τη δική της απάντηση.

Σειρά είχε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως και εκείνος (σ.σ. ο Πούτιν) «είναι ανοιχτός σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, ωστόσο μέχρι τώρα οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης με το ΝΑΤΟ, τον ΟΑΣΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποτύχει».

Και συνέχισε:

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στην πραγματικότητα ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι δυνατές μόνο μετά την αποχώρηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από την Ουκρανία, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν, είναι και παραμένει πάντα ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά μας».

Θύμισε στους νατοϊκούς ότι ο Πούτιν ήταν αυτός που, ακόμη και πριν από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, προσπάθησε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και τον ΟΑΣΕ.

«Γνωρίζετε ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν έτυχε ανταπόκρισης.

Φυσικά, ο προτιμότερος τρόπος για την επίτευξη των συμφερόντων μας είναι η ειρηνική διπλωματική οδός», συμπλήρωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί