Κρεμλίνο: Ανησυχούμε πως οι Ουκρανοί θα επιδιώξουν πρόκληση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζιας

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο μιας «πρόκλησης» από την Ουκρανία εναντίον του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια που ελέγχεται από τη Ρωσία ενόψει της επίσκεψης σε αυτό αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Η Ρωσία και η Ουκρανία κατηγορούν η μία την άλλη σήμερα ότι προσπαθούν να σαμποτάρουν την αποστολή του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό που βρίσκεται στη νότια Ουκρανία, με την περιοχή σήμερα να βομβαρδίζεται και τη διεθνή ομάδα να έχει καθυστερήσει να φτάσει στον σταθμό.

«Ανησυχούμε για το ενδεχόμενο μιας πρόκλησης από την ουκρανική πλευρά, με δεδομένο ότι ο βάρβαρος και προκλητικός βομβαρδισμός δεν έχει σταματήσει», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον ΔΟΑΕ και επιθυμεί η αποστολή του να φτάσει στον πυρηνικό σταθμό.

Εκπρόσωπος του ΔΟΑΕ δήλωσε ότι η αποστολή περιμένει σε ουκρανικό σημείο ελέγχου έπειτα από νέους βομβαρδισμούς, αλλά παραμένει αποφασισμένη να φτάσει στον πυρηνικό σταθμό σήμερα.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ επεσήμανε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εγγυηθούμε ότι αυτός ο σταθμός είναι ασφαλής, ότι λειτουργεί με ασφάλεια. Και ώστε η αποστολή εκεί να προχωρήσει με όλα της τα σχέδια».

(φωτο:pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί