Η επικεφαλής για τη δημόσια υγεία της Ρωσίας, Άννα Πόποβα, ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων τηρεί τα μέτρα της αυτοαπομόνωσης εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού.
«Είναι σημαντικό σήμερα να γνωρίζουν όλοι τα μέτρα πρόληψης. Πρέπει ο καθένας να ξέρει τους κινδύνους και τις απειλές του COVID-19», ανέφερε η. Πόποβα ενώ επεσήμανε πως υπάρχουν λίγοι που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών.
Επίσης, σύμφωνα με την κ. Πόποβα, συνολικά το 96% των μολύνσεων από τον κορονοϊό γίνεται μέσω των σταγονιδίων.
«Τοπικής μετάδοσης η πλειοψηφία των κρουσμάτων στη Ρωσία»
«Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, 808 περιπτώσεις είναι εισαγόμενες, με 2.854 κρούσματα να έχουν μολυνθεί τοπικά μέσω επαφής από εκείνους που έφτασαν εδώ», σημείωσε η αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό, οι αρχές αναζητούν την προέλευση για ακόμη 487 κρούσματα της ασθένειας που έχουν καταγραφεί στη χώρα.
«Όπως γνωρίζετε, υπάρχει ένα σύνολο 170 χωρών όπου έχει καταγραφεί το ξέσπασμα της πανδημίας κορονοϊού και σε μας εισήχθηκαν κρούσματα από 73 χώρες», ανέφερε η Γκολίκοβα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Ρωσία υπολογίζεται σε 4.731, ενώ έχουν καταγραφεί και 43 θάνατοι.
(sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Παλαιστινιακή Αρχή παρουσίασε το δικό της σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων αυτή την στιγμή
- Ο κόσμος φοβάται όλο και περισσότερο την Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι δείχνουν διεθνείς δημοσκοπήσεις
- ΕΕ: Που θα συμμετάσχει την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης
- Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί θεμέλιο της ευζωίας
- Θεσσαλονίκη: Οβίδα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στην Θέρμη
- Γυναίκα άλλαξε το χρώμα ματιών στην εγκυμοσύνη της, για να γεννηθεί το παιδί της με μπλε μάτια
- Συνομιλούν αυτή την στιγμή Τραμπ και Πούτιν
- ΣτΕ: Οι δήμοι δεν μπορούν να ρυθμίζουν ζητήματα εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών και περιορισμών δόμησης
- Τι θα κάνει η Τουρκία αν οι Βρετανοί χτυπήσουν τον Turkstream; Έχουν γνώση οι «φύλακες» στο Κρεμλίνο