Κορονοϊός: Κλείνουν οδοφράγματα στην Κύπρο

Αναστολή της λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας με το πέρας του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για τα σημεία διέλευσης, Δερύνειας, Λήδρας, Λεύκας και Αστρομερίτη. Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Για το ζήτημα των οδοφραγμάτων ενημερώθηκαν σχετικά τόσο οι Βάσεις όσο και τα Ηνωμένα Έθνη. Είπε επίσης, ότι έχει ολοκληρωθεί η αγορά υπηρεσιών με υπερωριακή απασχόληση από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στα αυτόνομα νοσοκομεία που από αύριο στις 6 το πρωί θα στελεχώσουν τα οδοφράγματα στον Άγιο Δομέτιο, Λήδρα Πάλας και στον Πύργο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ενημέρωσε και τον κατοχικό ηγέτη. Στόχος της απόφασης είναι η προστασία και των δυο κοινοτήτων.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα που αφορούν το ύποπτο περιστατικό της Λεμεσού, ο Υπουργός ανέφερε ότι τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 15.00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το Υπουργείο ανέφερε, χειρίστηκε πολύ περισσότερα ύποπτα περιστατικά απ’ αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ακόμη, ο Υπουργός έκανε αναφορά σε καταγγελίες που έφθασαν στο Υπουργείο και αφορούν ασθενείς οι οποίοι φέρουν συμπτώματα γρίπης και ισχυρίζονται ότι προσωπικοί γιατροί αρνούνται να τους εξετάσουν.

(Sigmalive – φωτο:eurokinissi)