• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κόλαση φωτιάς στα σύνορα Αφγανιστάν – Ιράν! Βυτιοφόρα έγιναν παρανάλωμα του πυρός – ΒΙΝΤΕΟ

Κόλαση φωτιάς στα σύνορα Αφγανιστάν – Ιράν! Βυτιοφόρα έγιναν παρανάλωμα του πυρός – ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτες εικόνες στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Ιράν, με μαύρους πυκνούς καπνούς να «πνίγουν» την περιοχή.

Αιτία το γεγονός πως δεκάδες βυτιοφόρα, γεμάτα με καύσιμα, τυλίχθηκαν στις φλόγες, όταν ένα από αυτά εξερράγη στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Ιράν, σε έναν από τους μεγαλύτερους τελωνειακούς σταθμούς της επαρχίας Χεράτ.

«Υπήρχαν περίπου 200-300 οχήματα, γεμάτα με αέριο και βενζίνη και καταφέραμε να σώσουμε κάποια από αυτά, όμως τα περισσότερα κάηκαν στην πυρκαγιά», ανέφερε ο Γιουνούς Καζί Ζάντα, ο επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Χεράτ, όπου βρίσκεται το μεθοριακό φυλάκιο του Ισλάμ Καλά.

«Η πυρκαγιά είναι τόσο μεγάλη που κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου», πρόσθεσε. Οι ζημιές, κατά τον Ζάντα, ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν Ιρανοί πυροσβέστες ενώ έχουν ζητηθεί και ενισχύσεις από αέρος.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τα γραφεία του τελωνείου και επεκτάθηκε στα βυτιοφόρα που ήταν σταθμευμένα στον χώρο, περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι», ανέφερε ο Τζαϊλάνι Φαρχάντ, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Χεράτ. Τα αίτια της πυρκαγιάς πάντως ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί.

Σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ Μοχαμάντι, τον διευθυντή της υπηρεσίας ασθενοφόρων της Χεράτ, μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 17 άνθρωποι. Ορισμένοι από αυτούς φέρουν σοβαρά εγκαύματα. «Πιστέυουμε ότι υπάρχουν και άλλοι τραυματίες», πρόσθεσε.

Το Ισλάμ Καλά απέχει 120 χιλιόμετρα από την πόλη Χεράτ και είναι ένα από τα σημαντικότερα μεθοριακά περάσματα του Αφγανιστάν.

Εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε ένα κοντινό φυλάκιο ασφαλείας, αφού ξέσπασε η πυρκαγιά, είπε ο Φαρχάντ.