• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κοινό μέτωπο κατά των Βρυξελλών – Λεπέν και Σαλβίνι «απασφάλισαν» και ζητούν ισχυρό «έθνος-κράτος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινό μέτωπο κατά των Βρυξελλών – Λεπέν και Σαλβίνι «απασφάλισαν» και ζητούν ισχυρό «έθνος-κράτος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για την «Εναλλακτική για την Ευρώπη»,

 συναντήθηκαν Σαλβίνι και Λε Πεν στην Ρώμη, προαναγγέλλοντας την εν λόγω εναλλακτική λύση σε μορφή συνεργασίας εν όψει ευρωεκλογών.

Από την πρώτη στιγμή της κοινής συνέντευξης Τύπου ο Ματέο Σαλβίνι φρόντισε να μην αφήσει καμία αμφιβολία ότι με τη Μαρίν Λεπέν μοιράζονται τις ίδιες ιδέες, εκείνες της Εθνικής Δεξιάς.

«Μπορεί να μιλάμε για παρωχημένους όρους, τους έχουμε όμως εντάξει στην πολιτική μας. (Μοιραζόμαστε κοινές) αξίες, αρχές, συνοχή και τιμή. Στο τέλος Μαΐου θα ζήσουμε την επανάσταση της κοινής λογικής, που θα επηρεάσει την Ευρώπη και όχι μόνο».

Οι δύο δεξιοί ηγέτες επιτέθηκαν στον κοινό τους… εχθρό – το οχυρό των Βρυξελλών όπως το χαρακτήρισαν – προαναγγέλλοντας το κοινό τους μέτωπο ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου.

Στόχος τους να πάρουν περισσότερες έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο και να φέρουν όπως λένε την αλλαγή στην Ευρώπη, με έμφαση στο ισχυρό «έθνος-κράτος».

Από την πλευρά της, η Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Συναγερμού της Γαλλίας, εξέφρασε την απόλυτη στήριξή της στον Ματέο Σαλβίνι και στην ιταλική κυβέρνηση στην διπλή κόντρα που έχει ανοίξει με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μεταναστευτικό και οικονομία.

«Με το Ματέο δεν παλεύουμε κόντρα στην Ευρώπη, αλλά εναντίον της Ε.Ε που έχει καταντήσει ένας απολυταρχικός οργανισμός. Παλεύουμε εναντίον της ΕΕ για να σώσουμε την αληθινή Ευρώπη», υπογράμμισε,

«Συμμερίζομαι με την Μαρίν Λεπέν την συνοχή, τις αξίες, τις αρχές και την αξιοπρέπεια», δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και υπογράμμισε: «Όσοι θέλουν να κάνουν κερδοσκοπικές κινήσεις με θύμα την ιταλική οικονομία πρέπει να ξέρουν ότι χάνουν τον χρόνο τους»,

Η Λεπέν ανέφερε επίσης ότι η «σημερινή Ευρώπη αντιτάσσεται στου λαούς με απειλές με καταστροφικά αποτελέσματα».

Με κάθε επισημότητα λοιπόν δημιουργείται στην Ευρώπη κοινό δεξιό «μέτωπο» απέναντι στην ιδέα της παγκοσμιοποίησης, η οποία επιδιώκει να αφαιρέσει από τα έθνη-κράτη κάθε δικαίωμα κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης.

Όλα φυσικά έχουν να κάνουν με πολιτικά συμφέροντα και στόχο την παγκόσμια εξουσία.

Η πολιτική κόντρα μεταξύ των δύο κέντρων εξουσίας του πλανήτη, τα οποία έγιναν γνωστά πανελληνίως από τον Δημοσθένη Λιακόπουλο, «φουντώνει».