Κινέζικος τύπος: «ΗΠΑ και Δύση δεν εκπροσωπούν ολόκληρο τον πλανήτη»

Η Κίνα είπε ότι οι ΗΠΑ και η Δύση δεν αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα και επέκρινε την «ηγεμονική νοοτροπία» των δυτικών χωρών.

Η διεθνής κοινότητα δεν είναι μόνο οι δυτικές χώρες, αλλά και όλα τα άλλα κράτη των οποίων η κυριαρχία αναγνωρίζεται, γράφει η κινεζική εφημερίδα Huanqiu Shibao.

Το δημοσίευμα θεωρεί ότι όλες οι χώρες σε ισότιμη βάση μπορούν να συμμετέχουν στη συζήτηση και τη διαχείριση των παγκόσμιων υποθέσεων, επομένως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικές χώρες δεν έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα να εκπροσωπούν τη διεθνή κοινότητα.

Τώρα όσοι παρεκκλίνουν από τη γραμμή της «διεθνούς κοινότητας» με επικεφαλής τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ γίνονται αυτόματα «εχθροί του κόσμου» και ενεργούν «στην λάθος πλευρά της ιστορίας».

Ωστόσο,δεν ζητήθηκε ποτέ στην πραγματικότητα η γνώμη της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προς τα ανατολικά.

Σήμερα όμως η κατάσταση αλλάζει σταδιακά, πολλές χώρες αρχίζουν να απομακρύνονται από την πολιτική των ΗΠΑ. Έτσι, από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, από 40 έως 80 χώρες απείχαν ή αντιτάχθηκαν κατά την ψηφοφορία τριών ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σχετικά με τη Μόσχα.

(φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί